Skočio obučen u vodu i spasao dečaka

Prenosimo jednu zanimljivu priču koja je izašla u današnjem Blicu:

"Prava drama odigrala se na Palićkom jezeru kada je četvorogodišnji Branislav Savić igrajući se na obali poželeo da dodirne površinu. Okliznuo se, upao u mutnu vodu i počeo da se davi. Na sreću, nedaleko odatle našao se Subotičanin Pera Savić koji je bez razmišljanja u odelu uskočio u vodu, izvukao svog malog prezimenjaka i uspeo da ga vrati u život, iako je mališan dosta vremena proveo pod vodom.

Slika
Branislav Savić – Pera Savić

– Video sam da se dva mališana, kasnije sam saznao da su braća, igraju na samoj obali, a onda je mlađi od njih odjednom izgubio ravnotežu i nestao u vodi. Instinktivno sam potrčao prema vodi i, onako obučen, uleteo u jezero. U prvom trenutku sam uspeo da ga uhvatim i mislio sam da je drama završena. Međutim, uplašeni mališan je počeo da se koprca i iskliznuo mi je iz ruke. Potonuo je. Ništa nisam video – priča Pera Savić, privatni preduzetnik iz Subotice.

On dodaje da mu je u tom trenutku svašta prošlo kroz glavu, ali da je bio rešen da ne odustane i da spasi mladi život.

– Odmah sam zaronio, ali zbog prljave vode i mulja nisam video ništa. Razmahao sam se rukama pod vodom u nadi da ću naleteti na mališana. Na sreću, u jednom trenutku sam uspeo da ga zakačim, a onda sam ga čvrsto stisnuo da mi ne bi opet iskliznuo. Uzeo sam ga u ruke i krenuo ka obali, gde su čekali mališanov otac i moj prijatelj. Potom smo uspeli da izbacimo vodu iz dečakovih pluća i vratimo ga u život – ističe Pera Savić.

Iako skoro svakodnevno šeta pored jezera, hrabri spasilac retko je išao u pravcu Vikend naselja. To mu je, kaže, predaleko. Ipak, sudbina je htela da ovoga puta bude drugačije.

– Sa kolegom sam bio u šetnji, kada smo naišli na Nenada Savića, oca malog Branislava kojeg, iako smo prezimenjaci, nisam poznavao. Moj kolega je zastao da popriča s njim. U tom trenutku desila se nesreća. Ne mislim da sam učinio nešto neobično, samo sam se našao u pravo vreme na pravom mestu. Drago mi je što sam imao priliku da pomognem – kaže hrabri spasilac.

Dečakov otac Nenad kaže da će od sada njegov sin imati dva rođendana. Jedan kada ga je majka donela na svet, a drugi kada ga je njihov prezimenjak Pera izvukao iz jezera.

– Iako nosimo isto prezime do sada se nismo poznavali. Međutim, od sada na Peru gledamo kao na najbliži rod. Ne smem ni da pomislim šta bi se desilo da se nije našao na pravom mestu u pravo vreme. Na trenutak sam sinove, Branislava i dve godine starijeg Jovana, ispustio iz vida kako bih se pozdravio sa prijateljem i tada je došlo do drame koja se ipak srećno završila – priča još potresen Nenad Savić.

On je rekao da se mali Branislav sada dobro oseća i da će odmah upisati oba sina u školu plivanja, kako se preživljena drama više nikada ne bi ponovila."KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 82 = 88

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: