Škola “Sečenji Ištvan” proslavila 160. rođendan

Osnovna škola “Sečenji Ištvan” u Subotici proslavila je svoj 160. rođendan. U proteklih 160 godina prošli su kroz značajne transformacije, a sama škola je i nekoliko puta menjala ime. Ime koje danas škola nosi datira iz 2001. godine.

Secenji-Istvan

Svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici škola “Sečenji Ištvan” proslavila je svoj rođendan. Zaposleni u školi ne kriju svoje oduševljenje, što rade za ustanovu koja postoji 160 godina i deo je velika tradicija.

“Kao što ste videli u programu nastupila su deca na više jezika i onu pravu izvornu, vojvođansku multikulturalnost naša škola zaista svaki dan nudi”, kaže Rudolf Vajs, nastavnik nemačkog jezika.

Osnovnu školu “Sečenji Ištvan” čine četiri školska objekta i je jedna od najvećih škola u Vojvodini. Pohađa je 1154 đaka i ima 63 odeljenja. Nastava se odvija na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku.

“Veća je naša odgovornost. Jer je 160 generacija koje su iza nas jedna velika obaveza, a i da gradimo školu na njihovim doprinosima i da je gradimo u budućnosti”, kaže Vesna Vajs direktorka OŠ “Sečenji Ištvan”.

Direktorka škole kaže da je u planu da se postavi ograda u objektu u Šabačkoj ulici kako bi se poboljšala bezbednost dece.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 6 =