Skulptura od limenki

Sredinom jula meseca, organizatori festivala elektronske muzike “SUMMER3P”, postavili su žičanu konstrukciju ribe, delo mladog subotičkog umetnika Jugoslava Sivića, i bilbord sa sloganom “Ubaci limenku, dovrši skulpturu”.

Slika

Ubacivši preko 4.000 komada limenki, građani su ovih dana dovršili kreiranje skulpture u javnom prostoru i pokazali da se otpad može iskoristiti za ulepšavanje prostora u kojem živimo.Takođe, tokom mesec dana napunjeno je i ispražnjeno 40-tak žičanih kontejnera za pet ambalažu, postavljenih pored “Ribe”.

Slika

Ovaj eko-art projekat imao je za cilj podizanje ekološke svesti i potrebe za separacijom smeća, reciklažom i ekološkim aktivizmom posetilaca i stanovnika Palića. Projekat je podržan od republičkog ministarstva životne sredine, norveškog fonda za reciklažu “RECAN”, kompanije “Coca-cola Hellenic” Srbija i JKP “Čistoća i zelenilo” iz Subotice.

BRAVO ZA GRAĐANE!

NVO AŠC (Anti Šund Corporation)KOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Pored Nojeve barke i spomenika posvećenom komarcu na Ludašu, još jedna lepa skulptura. Baš bi bilo dobro da se svake godine napravi po jedna ovakva eko skulptura i da se postave na razna mesta na Paliću i okolini. Palić sa ovim skulpturama deluje mnogo urbanije, zanimljivije za same posetioce, a njima se i šalju pozitivne poruke.

OSTAVITE KOMENTAR