Skupljena hrana za decu sa smetnjama u razvoju

Oko 7,8 tona hrane za užine učenika škola za decu sa smetnjama u razvoju sakupljeno je tokom humanitarne akcije “Magični doručak” koja je održana od 15. do 21. aprila u osam gradova Srbije.

 

Akcija “Magični doručak” organizovana je po šesti put, a namirnice za užine sakupljane su za 4.670 učenika iz 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šidu, Bačkoj Palanci,  Aleksincu, Zrenjaninu, Šapcu, Pančevu, Somboru, Vršcu, Nišu, Pirotu, Loznici, Leskovcu, Čačku, Užicu i Kragujevcu.

 

Humanitarna organizacija “Banka hrane”, koja zajedno sa Crédit Agricole bankom Srbija i veleprodajnom kompanijom METRO Cash & Carry Srbija organizuje ovu akciju, već je počela distribuciju užina po ovim školama.

 

Kupovinom posebno formiranih paketa cene oko 260 dinara građani i firme obezbedili su dodatni obrok đacima, a tako sakupljene namirnice Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju.

 

Akcija “Magični doručak” ima za cilj da deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim i tokom uskršnjih praznika ovog proleća. Sakupljanjem odabranih namirnica po spisku koje su dostavile škole omogućiće se da deca imaju i međuobroke i užine. U odabrane namirnice koje su preporuka škola koje nemaju svoje kuhinje, spadaju nešto trajnije namirnice kako slane, tako i slatke ’grickalice’, keksi, trajni mlečni proizvodi i konzervirana hrana.

 

SvetplusKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR