Skupština o Swarovskom

Na dnevnom Skupštine grada Subotice, danas je na dnevnom  redu davanje mišljenja o opravdanosti proširenja Slobodne carinske zone u Subotici za potrebe austrijskog proizvođača nakita "Svarovski", na dve parcele ukupne površine skoro devet hektara, od kojih je jedna prostor na kojem će ovaj renomirani proizvođač graditi fabričku halu, a druga hala koju planiraju da iznajme za probnu proizvodnju i obuku radnika.

 

Kako se navodi u materijalu dostavljanom novinarima pred sednicu Skupštine, "Svarovski Subotica" d.o.o. Beograd namerava da svoje proizvodne aktivnosti u toku 2013. godine započne i u narednom periodu obavlja u režimu Slobodne zone "Subotica".

swarovski

Ova kompanija planira da u 2014. godini započne i realizuje, u okiru prve faze, izgradnju proizvodnog objekta od oko 15.000 kvadrata i da sukcesivno do 2017. godine zaposli oko 600 radnika. "Paralelno na aktivnostima u pogledu izgradnje pomenutog proizvodnog objekta u Privrednoj zoni "Mali Bajmok", "Swarovski Subotica" d.o.o. Beograd namerava da 2013. godine pokrene proizvodnju u zakupljenom proizvodnom prostoru, kao i pripremne aktivnosti uhodavanja tehnologije proizvodnje i upošljavanja i obuku radnika", navodi se u predlogu rešenja.

 

TanjugKOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  Ok, to je u redu što se ova tačka našla na dnevnom redu Skupštine grada. Svakako da privredna aktivnost treba imati i zakonsko pokriće. No, kako to da se ni pod "razno", "pitanja i predlozi" ne nalazi tačka "Razrešenje (i otkaz) Nebojši Janjića sa mesta…". Ne beše li on nezaobilazni faktor u "direkciji za rušenje (i ruženje) grada".

  Zašto otkaz? Mislite, zato što je uhapšen? Ne, gospodo. Hajdemo ovako, da lu nekome od vas tražili (pri zapošljavanju) uverenje da niste osudjivani i DA NISTE POD ISTRAGOM? Molim? 

 2. parodija kaže:

  Pod istragom DA, ali NE ako je istraga posledica politčkog progona.

   

  Jeste pročitali naslove po novinama: Dulićev pomoćnik uhapšen! A u tekstu ni reči o Duliću i eventualnoj njegovoj krivici. Janjić je samo instrument za obračunavanje SNSa sa kadrovima DSa.

   

  Uzgred, ova vest nema veze sa njima već sa Svarovskim i tih 600 zaposlenih koji će dobiti priliku da prehrane porodice.

 3. nekoime kaže:

  svarovski subotica doo BEOGRAD?!?!?!
  wtf?

OSTAVITE KOMENTAR