Skupština unedogled

Na 23. sednici Skupštine grada odbornici su pokazali određenu dozu neozbiljnosti. Pola sata na početku je trebalo da se usaglase sa dnevnim redom, skine treća tačka koja se odnosila na donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Slika

Bez većih rasprava između pozicije i opozicije usvojen je Plan generalne regulacije za naselje Čantavir i donošenje Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za regulaciju servisne saobraćajnice u Mesnoj zajednici Novi Grad.
U prepodnevnom zasedanju lokalnog parlamenta više od sat vremena se vodila rasprava oko usvajanja tačke koje se odnosila na Lokalni akcioni plan za zapošljavanje u Subotici.
Prvi put se doneo Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, ali odbornici SVM-a su imali niz zamerki. Odbornik SVM-a, Jene Maglai je rekao da se plaši da i ovaj plan ne ostane samo mrtvo slovo na papiru kao i mnogobrojni drugi planovi u gradu i zemlji.

– Smatramo da je plan nerealan i neostvariv. U planu nije navedeno realno stanje jer u Subotici ima 30.000 nezaposlenih, a ne 11.000 kako je navedeno u dokumentu. Zbog toga bi trebalo da se izradi novi i realniji plan – objašnjava Jene Maglai.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da je novac obezbeđen za realizaciju plana iz gradskog budžeta i od republike i da će njegovom realizacijom barem 50 porodica naći uhlebljenje.

– Znam da plan neće otkloniti problem sa nezaposlenošću u Subotici, ali će barem 50 ljudi zaposliti. Iz gradskog budžeta za plan je izdvojeno 4 miliona dinara, od republike dobijeno je 3,8 miliona, stim da za program javnih radova odobreno je još milion dinara. Mene interesuje da se plan ostvari i da krenemo da radimo. Mislim da nije u redu da se govori da partijski zapošljavamo, jer to nije istina. Niko ne kritikuje 11 kandidata za komunalnu policiju, a to je zato što nema šta da se radi – rekao je Saša Vučinić.

O predlogu grada da se u određenim ustanovama postavi po jedan zajednički član za nacionalne zajednice raspravljalo se više od sat vremena, da bi na kraju bila prekinuta objedinjena rasprava od 12-te do 24-te tačke i navedene tačke bile skinute sa dnevnog reda. Opozicija je kritikovala i rad javnih preduzeća.KOMENTARI

 1. kole kaže:
  lena napisao:Mislim da nije u redu da se govori da partijski zapošljavamo, jer to nije istina.

  E ako Vucko kaze da nema partijskog zaposljavanja onda nema sumnje da je tako. Samo ne znam koja ce mu ovca poverovati u to, kada je vecina ovaca bas na taj nacin i zaposlena.

  Gradonacelnice samo da znate, kad god vi beknete vasoj stranci padne rejting za 2%.

 2. Andrija kaže:

  Kako ih nije sramota da nas vise lazu i prave budalama. Ovo je jako mali grad da bi ista moglo da se sakrije od gradjana. Svi dobro znamo da moras da budes clan demokratske stranke da bi se zaposlio u bilo kojoj sluzbi u ovom gradu. Bahatost i gramzivost te stranke je izrazena cak mnogo vise nego kod prethodne SVM, a dobro znamo kako je onda bilo!!!! Sram VAS bilo gradonacelnice!

 3. goksi kaže:

  11000 nezaposlenih? Vi to ozbiljno? Da mi je znati na cemu su poslanici u skupstini grada, pa da i ja to probam. Dajte i meni malo toga, mnogo je lepo u tom njihovom svetu.

 4. JovaToYou kaže:

  Jutros kada sam se probudio pogleda sam kroz prozor i obradovao se, jer nas je sneg noćas zatrpao i sve je bleštavo belo…..
  E pa dragi moji odbornici vi ni u sneg ne možete da pogledate, a da ga ne uprljate.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: