Skupština usvojila rebalans

Subotička Skupština usvojila je rebalans gradskog budžeta, po kojem će u gradskoj kasi ove godine biti za oko 630 miliona dinara više, ukupno 6,3 milijardi dinara.

Rebalansom budžeta obezbeđena su sredstava za režijske troškove i troškove funkcionisanja korisnika budžeta, kao i realizaciju planova poslovanja javnih preduzeća. U budžet su uključena 562 miliona dinara od kredita EBRD-a, kao i 50 miliona dinara sa republičkog nivoa za izgradnju carinskog terminala. Ukupno, budžet je veći za 632 miliona dinara.

“Nema neke suštinske razlike u smislu obezbeđivanja funkcionisanja grada do kraja godine”, ocenila je sekretarka Sekretarijata za finansije Dubravka Rodić.

Protiv rebalansa nije glasao niko. Osim većine, za predlog je glasao i opozicioni Pokret za građansku Suboticu.

“Sve stavke koje su predviđene su korektne i mislim da se uglavnom drže osnovnog budžeta koji je usvojen za 2016. godinu. U biti se ne menja osnova tog budžeta”, ocenio je lider ovog pokreta i prethodni gradonačelnik Jene Maglai.

Odbornička grupa Demokratske stranke bila je uzdržana.

“Imamo nastavak tog trenda u poslednje tri godine da na kraju deficit bude dvocifren, često i do 20 odsto. Dakle, ili neko ozbiljno promašuje budžet ili sasvim svesno gaji lažne nade kod budžetskih korisnika”, ocenio je šef ove odborničke grupe Saša Vučinić.

Odbornici su usvojili i izveštaj o šestomesečnoj realizaciji budžeta, u kojem stoji da je Subotica početkom godine po prvi put morala da pozajmi 100 miliona dinara iz trezora kako bi obezbedila likvidnost budžeta. Ova sredstva trebaju biti vraćena do kraja godine.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =