Sledeće sezone – severnobački derbi

Kako stoje stvari, fudbalska Super liga Srbije od sledeće sezone imaće dva kluba sa severa Bačke. Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole nastavio je pobednički niz trijumfom nad trećeplasiranom Inđijom, i ako u subotu odigra remi ili savlada Bežaniju praktično ostvaruje plasman u Super ligu.

Stariji pamte kada su Spartak i AIK iz Bačke Topole igrali u Drugoj saveznoj ligi – Zapad, u kojoj su se, pored vojvođanskih, takmičili i klubovi iz Slovenije, Hrvatske i BiH. Broj gledalaca na tim utakmicama bio je veći nego što danas na Gradski stadion mogu da privuku Zvezda ili Partizan. Čak i kada su sezone 1977/78. ova dva tima igrala u Vojvođanskoj ligi (vidi priču: Na Somborskoj kapiji ni igla da padne).

Ta vremena su daleko iza nas ali i ono što dolazi može biti zanimljivo. U Bačkoj Topoli se gradi novi stadion, fudbalska akademija sa velikim ambicijama i uz pomoć Mađarske Vlade. Možda će od sledeće sezone Spartak imati novog velikog rivala.

U prošlom, 33. kolu, ekipa TSC je na domaćem terenu pobedila ekipu Inđije rezultatom 1:0 i zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije sa 43 boda iz 23 pobede, 8 remija i 2 poraza.

Zemun – Spartak u direktnom prenosu

Danas, u petak 19. aprila u 16,00 časova Plavi gostuju u Zemunu a utakmicu će direktno prenositi Arena sport 1.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR