Sledeći protest na Trgu Slobode – mikrofon svakom ko hoće da izrazi svoj stav

Poštovane građanke i građani Subotice,

Pozivamo vas na protestni skup koji će se ovaj put održati na Trgu slobode, u utorak, 23. aprila 2019. godine u 19h.

Nakon dva meseca protesta u našem gradu, koji je bio deo podrške inicijativi 1 od 5 miliona u preko 100 gradova u Srbiji, došlo je vreme da se promeni forma u kojoj izražavamo nezadovoljstvo stanjem u našem društvu i gradu. Ovo je sledeći korak nakon velikog protesta „Svi kao jedan“, 13. aprila u Beogradu, kada su građani iz velikog broja gradova na nenasilan način pokazali bunt protiv nedemokratskog režima i otimanja javnih i prirodnih dobara, uništavanja kulturno-istorijskog nasleđa radi bogaćenja ekipe povlašćenih investitora, prinudnih iseljenja, instrumentalizacije i partijske privatizacije institucija, kontrole medija i gušenja svake kritike, pritisaka, pretnji, nasilja…
Od sada, u našem gradu organizujemo skupove na različitim lokacijama, gde ćemo promovisati otvoreni razgovor među građanima o važnim temama koje nas tište. Težićemo da se bavimo lokalnim temama kojima dodajemo i dva najvažnija zahteva dosadašnjih protesta, fer i slobodne izbore i slobodne medije.
Naredni protestni skup, koji se zbog predstojećih praznika pomera za utorak, organizujemo na Trgu Slobode ispred nedovršenog Narodnog pozorišta. Nova okupljanja počinjemo konceptom otvorenog mikrofona, gde će svako biti u prilici da izrazi svoj stav i kaže razloge zbog čega je na ulici i šta mu smeta u gradu i društvu. Ovim konceptom nastavljamo da promovišemo proaktivnu političku kulturu i podstičemo građane da aktivno učestvuju u životu grada i rešavanju problema koji ih direktno dotiču. Verujemo da samo društvo u kojem su građani svesni i aktivni u političkim i procesima donošenja odluka ima perspektivu i ume da bude korektiv političkim partijama i društvenim procesima. Verujemo da samo na taj način možemo izbeći ponavljanja ovakve vrste diktature, podaništva i poslušnosti.

Takođe, građani će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija sa dosadašnjih protestnih šetnji u Subotici.

Izborimo se zajedno za naš grad!KOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  Tezicete da se na skupovima bavite lokalnim temama ? Vidi ti ovo, nije valjda da ste krenuli malo i da razmisljate svojim glavama ? Tek ste sad skontali da se trebate baviti lokalnim temama? Mozda ce se i pojaviti neko na tom skupu. Jos samo da smislite nekog zajednickog opozicionog kandidata i bice sve do jaja.

 2. Milana kaže:

  Hej @Megatron, teme su lokalne bile od početka. Slobodno dođite do čujete, a možete i da kažete šta god poželite. Između ostalog, zato smo i šetali do sada. Da svako može da izrazi svoj stav a da zbog toga ne bude linčovan, nazivan fašistom i slično. Lep pozdrav!

 3. Dva u jedan kaže:

  Može ovako: ja dođem i oteram vas sve u p.m., a vi odete gde hoćete? Je l dovoljno demokratski?

 4. JaPaja kaže:

  “Da ne bude lincovan i nazvan fasistom i slicno”.
  Dakle da ne tuce novinare. Da ne mrzi Madjare. Da nasilno ne upada u institucije. Da ne napadate radnike na gradilistima. Da frustracije ne lecite izivljavanjem nad ogradama , saobracajnim znacima …. Da li ste na to mislili?. Pa sto se onda jasno ne ogradite od Obradovica , Jeremica, Djilasa i Sergeja Trifunovica?

  Evo ja izrazavam moj stav pa da vidim vase komentare. Koje epitete cete mi prisiti.

  Dok god se jasno ne opredelite i distancirate od pomenutih luzera bicete 0.1% od 5 miliona.

 5. S&S kaže:

  Jako se kod nekih komentatora oseti Vučićev zadah (ako me razumete). Za neke je demokratija samo mislena imenica.

 6. Dokona baba kaže:

  “Trla baba lan da joj prodje dan
  Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan…

  Trla baba lan da joj prodje dan
  Da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan…”

 7. ffilozoff kaže:

  Dobro se zabavljam-gledam miting sns-a Bora peva krezubima,svi cute i NE kapiraju nista…hehehea…a nasi DEBILI SUBOTICANi morali otici,njih 1100,da ne izgube poso!!! OVO je pocetak kraja!!!

 8. ffilozoff kaže:

  Hehehe…dobra komedija hehehe

 9. Slavica kaže:

  Komedijashi.

 10. ffilozoff kaže:

  hehehe,Brnabicka kaze ONI i desnica i levica,to je nepojmljivo…pa izidje Dacic i kaze braco i sestre…drugovi i drugarice…hehehe dobra komedija…ovo treba gledati,a NAROD dovucen cuti…

 11. Milana kaže:

  Pajo, mi smo se ogradili od njih. Hajde molim vas, dođite da popričamo u utorak, da nas i upoznate i pitate sve što želite!

 12. JaPaja kaže:

  Dosao bi ali sam sludjen. Sergej Trifunovic je izjavio ako Oliver Mandic bude pevao na mitingu da ce se uclaniti u SNS. Evo ga upravo peva. Ukoliko ispostuje obecanje i ja cu da se uclanim u SNS. A VI?

  Auuuu.

  Zavrsio je Oliver. Kaze Zivela Srbija Ziveo Vucic.

 13. su kaže:

  @ffilozoff

  To nisu suboticani. To su sve dodjosi iz Krajine i Republike srpske koji su po prirodi radikali. Ne zelim nikog da uvredim ali cisto da se stvari nazovu svojim imenom.

 14. Hrvoje Macanović kaže:

  Ulica je oduvek bila radno mesto za besposličare i droce, a u novije vreme i za anonimne političke prcoljke … Halo, ljudi, kako vas više nije sramota da se javno blamirate? Ne mislim na organizatore, oni su se dobro finansijski ugradili u ove šetnjice, već na onih 50-tak naivčina šetača koji ne znaju šta hoće, ali su uporni i hoće baš to i to baš odmah … 😀

  Idite ljudi s milim Bogom, nakon večerašnjeg mitinga u BGD i najveći tupan je mogao shvatiti da je priča “šetača” iz tzv. opozicije samo obično šuplje trabunjanje jer iza te priče nema nikakve mudre poruke, niti programa, a bogami ni ličnosti koja može sprovesti u delo spisak lepih želja kojima se farbaju naivčine. A vreme je za farbanje uskršnjih jaja 😀

  I šta su najnovije “mudro” smislili ovi što se NE bore ZA nešto BOLJE, već PROTIV nekog boljeg (A.V.) … daće mikrofon svakome ko hoće da izrazi svoj stav(?)!
  To znači da ako se nekom uskrati mikrofon i sprovodi “selektivna demokratija”, onda to nije baš demokratski, a sa druge strane davanje mikrofona svakome da mlati njime k’o budala Qrcm, onda će se desiti ono što je @Dva u jedan mudro predvideo. Neko će vas sve onako po “demokratski” poslati u p.m. …

 15. džoni kaže:

  A prošle nedelje ste autobusima isli vi. Samo što je vas malooo…

 16. laki kaže:

  @Hrvoje Macanović

  Hrvoje, tebe je ovaj debil AV potpuno sludio. Stvarno moraš da budeš veliki idiot i da poveruješ u bajke picoustog.

  Shvatam da su mnogi MORALI da prisustvuju ovoj komediji, neko je tu bio iz radoznalosti, da se ne lažemo bilo je i onih koji su tu došli dobrovoljno, ali baš tolikih debilčina poput tebe nema. Kako te samo nije sramota da javno priznaješ da si poverovao u sve bajke ovog psihopate?

  Logika, razum i samo malo uključivanja mozga u funkciju ne dozvoljavaju prosečnom čoveku da veruje u izmišljotine koje vam ovaj paćenik servira.

  Neka vam psihopata iznese cifre koliko je ovo njegovo egoističko izživljavanje koštalo građane Srbije… 2.000 autobusa, sendviči, voda itd. itd… Jesi li stvarno spreman da poveruješ da se sve ove autobuske turneje ne finansiraju iz budžeta. Pa potom razmisli koliko je sve ovo bilo potrebno i da li je zbog ovakvih hirova psihičkog bolesnika bilo potrebno da se smanjuju plate i penzije… da ne pominjemo i onih 11 milijardi dinara što će da se potroši za povlašćenu kategoriju kreditiranih u švajcarskim francima, a to je 16.000 dobrostojećih građana Srbije, jer su za bilo kakav stambeni kredit obični smrtnici bili nepodobni. I sad poreski obveznici treba da spašavaju mutivode koje su želele da prođu povoljnije.

  I sad, kad se sve to tako dešava, IMA LI I JEDAN JEDINI RAZLOG DA VERUJEMO U SVE ONO ŠTO NAM PRIČA VAŠ VELIKI VOĐA???

  NEMA, baš kao što i vi koji ga tako deklarativno podržavate NEMATE MOZGA!!!

 17. Zozon kaže:

  @laki
  Idiot, picousti, debili, psihopate su izrazi koje koriste prave demokrate. Da li si bio na časovima kod onog mrsomuda Trifunovića. A što se tiče zaduženih u švajcarcima pa ti se boriš upravo za one koji su ih i prevarili da uzmu te kredite, za Tadića i ostale. Odakle tebi podatak da su građani što uzeše te kredite dobrostojeći?

 18. Simi kaže:

  Dragi Subotički građani koji protestujete,
  Samo da se jednom odlučite da se ograniča ate od Magalaija, Djikija, Vuka, Borka, Boška, pa da stanete na svoju nogu zastupajući SEBE i NAS tj. GRAĐANE. U suprotnom, kao što je i sada, zastupate tuđe interese. Nemojte da vas šetaju ovi iskorištavajući nezadovoljstvo sa vladajućima.
  Lep pozdrav!

 19. Hulje kaže:

  @Hrvoje
  Vi, baš kao i vaš Veliki vođa sa svojom mudrom politikom, baš sve znate, a najviše da lupetate. No, on to radi jer je bolestan, alav i zao, a vi ste, siroma, ili obmanjeni ili plaćeni za to. Nit je moguće odmah rešiti ovo zlo, nit se neko ugradio, nit nam treba novi vođa itd. Samo ponavljate matrice koje od njih čujete. Jedina njihova politika je neprekidna samopromocija i pljuvanje na oponente i građane. A gospoda nas istresaju sa poslova, iz stanova, pa čak i iz gaća, deleći sve među svojima. Oni su nas isterali na ulicu. Za lečenje nema, za kojekakve ukrase šakom i kapom, za naše nema, za donacije raznima ima. Uništili su sve čega su se dotakli, potrpali u svoje džepove i rasprodali u bescenje ili poklonili strancima. Čak i svoje pristalice tretiraju kao robove. Velike patriote. Svakodnevno krše zakone, čuva ih mafija i najgori šljam. O slobodnoj reči da i ne govorimo. A biće da malo tu i tamo i ubijucnu onoga ko previše remeti njihov luksuz. Uglavnom, knjiga bi se mogla napisati o ovom ludilu i zlu u kojem nas jedan čovek sa svojim huljama drži kao taoce. A vama želim da osetite šta je to živeti u normalnoj državi.

 20. Bradati anonimus kaže:

  @Simi
  ono što ti ne razumeš ili se samo praviš, a to je da ovo jesu politički protesti. Na kraju svega slede izbori a u poslaničkom sistemu ovaj narod će morati da predstavljaju politički predstavnici. Da li ove koje si nabrojala ili će se kandidovati još neko, to će se videti. Svi ti sa spiska su tri puta bolji od sadašnje garniture vlasti. Nikad gori ljudi nisu ugrabili tako važna mesta.

 21. Dva u jedan kaže:

  @Bradati anonimus – “na kraju svega slede izbori” – e, sada si došao do suštine! Kada “ove” srušimo, koga ćemo da biramo? Logično da narod neće glasati za tebe ili za mene nego za imena koja su izvela tu “revoluciju” (prevrat, puč, šta god zamišljaš da će se desiti pre nego što uslede izbori). Znači Đilasa, Borka, Boška, Vuka Jeremića – Sergeja, naravno, ima li još ko??? Nema!!! Pa nisu ni oni naivni da podmeću dupe da sruše vlast pa onda kažu: evo, birajte Peru, Miku, Đoku, Lazu…Ne, nego EVO NAS, pa izvol`te! A sada zamisli Sergej postane predsednik ili premijer, ima divan rečnik inače, malo se ušmrka i nalije, ode kod Merkelove i kaže: Ajde baba ne seri da ti se ne najebem keve! Divan čovek. Aaaaaaaaa, “ogradili” ste se od njih? A čime to? Je l` neka čvrsta ograda, ne mogu da preskoče? Da li ste kod Sergeja stavili tablicu: “Pazi! Besan pas. Ujeda!” Hajde sad ozbiljno, ako vas 50 “savesnih” (100-200-nema veze) mislite i snujete u ime svih nas ostalih i svima nama dobro hoćete, ko su “svi ti sa spiska koji su tri puta bolji od sadašnje garniture vlasti”? Pa, okolo naokolo pa opet Đilas, Jeremić, Boško Obradović, Borko, Lutovac (ko god to bio?) i naravno…ne Džej… nego Sergej! (mada bi Džej bio mnogo pristojnija i sofisticiranija varijanta).
  “Na kraju slede izbori”. Ej, nemojte više da nas BRANITE od Vučića!!! Znaš onu priču kad je sin branio oca od siledžije koji je ocu udario šamar? Sin kaže: Ajde, udari ga još jednom ako smeš! Ovaj opet dur šamar. Sin kaže: Ajde još jednom ako smeš! Ovaj ponovo šamar. Onda se oglasi otac: SINE, MOLIM TE, NEMOJ VIŠE DA ME BRANIŠ! Tako i vi, moli vas, nemojte više da nas branite od Vučića, SNS, “diktature”, “medijskog mraka”, “sigurne propasti”, ala i bauka…Terajte se svi zajedno u p.m. a onda kud koji mili moji – ko gde hoće, slobodno i demokratski!

 22. laki kaže:

  @Zozon

  To je retorika koju vi jedino razumete, a što se tiče kredita u švajcarcima, niko tih 16.000 nije silom terao da ih podižu… bio je to njihov izbor, jer su hteli da prođu povoljnije. Razmisli malo, ako u dve prodavnice imaš dva ista artikla po dve različite cene, da li ćeš izbor da napraviš ti ili onaj koji ti tu robu nudi. Nemoj posle da kukaš.

 23. Pravdoljub kaže:

  Za vreme Slobe sam radio i ratovao, za vreme demokrata sam ostao bez posla, sada vidim da se gradi i radi-ali ja sada nemam snage nizašta.

 24. Bunjevac kaže:

  Pravdoljube,ako si ratovao za Slobu onda je logično da si svaki sledeći korak napravio pogrešno.Ispravno su postupili samo oni koji su ratovali protiv Slobe

 25. bac Vranje kaže:

  @ ffilozoff
  A najbolje je bilo kad je otpevao:
  Oko mene kurve i djankoze
  prave frku i ljute nervoze
  oko mene sve sami smradovi
  oko mene sela i gradovi
  Oko mene pederi, ubice
  i topovi, teske haubice
  gospode, gde li pronalaze
  onoliku djubrad i mamlaze
  Oko mene mracne pijandure
  ne mogu da prebrojim pandure
  neki novi bezobrazni klinci
  mislis dzukci, ono sarplaninci..

 26. Ceca kaže:

  Zar je moguce da jos uvek setaju,boze budala…

 27. Istina... kaže:

  Sloboda, to je ne biti u Tamnici naroda gde su Ključari isti samo se smenjuju po smenama.

 28. ffilozoff kaže:

  bac Vranje…oni su sami sebe nesvesno podguzivali,tj. podjebavali….hehehe…najsmesnije je bilo to sto nista od govora nije niko ukapiro…hehehe…tamo je IQ bio ko u ZOO vrtu-dno dna…hehehe…na zalost,znam mnoge koji su morali ici,a nisu hteli…

 29. Đilasovac kaže:

  Slabo vidim na fejsbuku da neko kači fotke sa VELIKOG mitinga. Nema selfija i slično. Sramota ljude što su ih poterali kao ovce.
  Evo šta je ostalo posle svega:

 30. Istina... kaže:

  @ffilozoff

  “Filozofe”, sa tim “hehehe” dokazuješ koliko si primitivan. U šta li ste vi horda tako “visokovrednih” pretvorili grad i državu. U svinjac!

 31. Fux kaže:

  Kasno je bre. Izručeni ste kao jeftina robovska- radna snaga stranim kapitalistima. Kapitalizam ovako funkcionira i priznaje samo profit. Oni nisu socijalne ustanove. Ako neko ponudi da će raditi za 1/10 plate oni će to prihvatiti ,neće vam reći da vaš rad više vredi… Aktuelni političari su dogovorili vaše mizerne plate ,.Zar vam nije sumnjivo ‘drugovanje’ Vučića sa Orbanom ? Da li ste razmišljali da to drugovanje je možda zbog mađarskih investicija u Srbiji…? Nije to ljubav na ‘prvi pogled’ -nešto veliko se valja u pozadini…Samo da se ne polome lonci na kraju…

 32. Zozon kaže:

  @laki
  E da vidiš tu retoriku ne razumemo i zato gubite i gubićete na svim izborima jer mrsomuda, pičke materine i njima slične narod neće. Što se tiče švajcaraca čitava suština upravo nije u tome što su svi mogli da biraju već baš suprotno. Većina obzirom na svoja primanja nije mogla da se zaduži u evrima nego samo u švajcarcima( pa prema tome izbora uopšte nije bilo). Tu prevaru je smislila upravo Tadićeva vlast na čelu sa onim Jelašićem što dođe iz Mađarske da nam deli pamet.

 33. Dva u jedan kaže:

  Scena dva: Postane Sergej premijer, ode kod Putina, lupi ga po kolenu i kaže: “Vlađimir, jebeš li šta?”

 34. zozon kaže:

  Da li ćete dati mikrofon i onima što su inspirisani Sergejevim govorom mržnje, danas ispisivali parole i kukaste krstove po Mađarskoj ambasadi u Beogradu. Gospodo šetači oipametite se već jednom sutra ćete pričati kako je Vučić posejao seme zla između nas i Mađara. Dragi sugrađani mađarske nacionalnosti da li ćete i dalje podržavati Maglajia koji je imao samo reči opravdanja za Sergeja. Znajte da ove parole i kukaste krstove nisu ispisivali Srbi već izrodi moga naroda i pravi fašisti sledbenici Sergeja i Boška i onih tajkuna Đilasa i Jeremića. A vi i dalje šetajte.

OSTAVITE KOMENTAR