“Slepi putnici” u bugarskim kamionima

U dva kamiona bugarskih registarskih tablica, granična policija Mađarske je prošlog vikenda na prelazu Horgoš – Reske pronašla ukupno sedam državljana Pakistana i Avganistana, koji su nelegalno pokušali da pređu granicu Srbije i Mađarske.

.

Kako je javila mađarska agencija MTI, jednu grupu su carinici pronašli u kamionu koji je prenosio plastične table, a drugu, uz pomoć rentgena, u teretnom vozilu koje je transportovalo baštenske garniture.

.

Vozač prvog kamiona, bugarski državljanin, prijavio je tovar od 20 tona plastičnih tabli, koje je iz Bugarske prenosio u Nemačku. Granični službenici su posumnjali da je carinska plomba oštećena, pa su izvršili detaljniji pregled prikolice i u njoj pronašli četiri državljana Pakistana i Avganistana.

.

U drugom kamionu, koji je takođe vozio bugarski državljanin i koji je prema zvaničnoj dokumentaciji prenosio baštenske garniture i jastuke iz Srbije u Holandiju, nakon rentgenskog pregleda, sakrivena među kutijama, pronađena su dva avganistanska i jedan pakistanski državljanin.

.

Protiv bugarskih vozača pokrenut je postupak zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenja ljudi, dok je protiv sedam državljana Avganistana i Pakistana pokrenut postupak zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice, navodi agencija MTI.

.

Izvor: RTVKOMENTARI

 1. jasso kaže:

  I sad naravno komsije madjari ih nece vracati u njihove drzave ,ni u bugarsku nego opet nama na teret.

 2. Iby P. kaže:

 3. sabreee kaže:

  ne madjari nego evropska unija!!!!!!ili treba da sam ja kriv sto sam madjar??

 4. bunjevac kaže:

  Pa madjari su madjari i sta se odma duris:)

 5. IBIKA kaže:

  NEDAJ BOZE BITI U NJIHOVOJ KOZI, LAKO JE NAMA KOMENTARISATI IZ TOPLE SOBE, ZAR MISLITE DA JE TIM LJUDIMA LAKO,I DA SU IZ ZABAVE KRENULI NA OVAKAV PUT BEZ POVRATKA.

 6. Sugradjanin kaže:

  Ibika: Vasa neodoljiva slika fali!!!!

 7. Iby P. kaže:

  Postovani Sugradjanin,

  Zaista ste pateticni. U svakom “nick”-u “vidite” mene.  Ja nisam Ibika, nego Iby P. i jos uvek nemam potrebe  ni nameru da koristim druga imena,  ni da se sakrivam iza “tudjih ledja”.(Svako poizilazi sam iz sebe – znaci predpostavlja da su drugi skloni tome sto bi ona ili on uradio). Svoje misljenje iznosim pod svojim imenom i mozete da gledate sliku  24/7 – znaci moj pas Vam se dopada 🙂

  Zelim Vam prijatan dan:)

 8. Williamson kaže:

  Ako ih nasi uhvate prije ”madjari” nece morati da ih vracaju a onda ih mi mozemo vratiti npr. na Madagaskar !

OSTAVITE KOMENTAR