Slobodanu Markoviću dodeljeno visoko priznanje u Poljskoj

uče je prilikom svečanog otvaranja jubilarnog 30. Međunarodnog pozorišnog festivala “Valiska” u Lomži idejnom tvorcu i direktoru Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici Slobodanu Markoviću uručeno visoko odlikovanje za zasluge za poljsku kulturu koje dodeljuje Ministarstvo kulture i nacionalne baštine Republike Poljske.

“Osećam se srećnim i ponosnim što mi je uručeno ovako visoko priznanje Ministarstva kulture Republike Poljske. To je ujedno i priznanje celoj festivalskoj organizaciji počev od pokojnih Henrika Jurkovskog i Jovana Ćirilova, preko Ljubivoja Ršumovića, Zorana Maksimovića, Miroslava Radonjića, Siniše Jelušića, Zorana Đerića, do Olivere Mudrinić. Evo i ovde u Poljskoj, zemlji bogate kulturne tradicije, primajući ovo visoko priznanje još jednom se potvrdio ugled Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici”, izjavio je Slobodan Marković povodom priznanja koje je dobio u Poljskoj.[/caption]

Priznanje je direktor subotičkog festivala dobio na predlog poljskih pozorišnih stvaralaca i stručnjaka. Slobodan Marković je inače član žirija ovogodišnjeg Međunarodnog pozorišnog festivala “Valiska” u Lomži.

Od osnivanja zaključno sa 2016. godinom u takmičarskom programu Festivala u Subotici učestvovalo je ukupno 13 poljskih pozorišta. Štaviše, od 2. Festivala održanog 1995. nijedan festival nije prošao bez učešća teatra iz Poljske, što znači da su poljska pozorišta u kontinuitetu prisutna na Festivalu pune 22 godine!

 

Odlikovanje 2

 

24. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu biće održano od 24. do 30. septembra 2017. godine u Subotici.KOMENTARI

  1. Krov kaže:

    On njima. Oni njemu. A sve 30 godina placamo mi. nema veze, kad vidim ovaj osmeh, sve me prodje…

  2. Megille kaže:

    Nije rođeni Subotičanin već dotepenac ,ali bez obzira na to velik je čovek ,veći lokalpatriota od mnogih kvazi subotičana-čestitka.

OSTAVITE KOMENTAR