Slobodno na basket u Prvomajskoj

U Mesnoj zajednici Centar III u poslednje vreme naročitu pažnju posvećuju mladima i nastojanju da im sportski tereni koji se nalaze u ovoj mesnoj zajednici budu dostupni, kaže Vladimir Grahovac, sekretar mesne zajednice Centar III, a prenose “Subotičke novine”.

prvomajska teren

-Na Prvomajskom sportskom centru okupljaju se naši najmlađi sugrađani i mi smo se potrudili u saradnji sa JKP „Stadion“ da im košarkaški teren bude besplatno dostupan tokom cele godine jer postoji ozbiljan problem sa mestima gde naši najmlađi sugrađani mogu da provode svoje slobodno vreme i da se rekreiraju, pošto su tereni u MEŠC –u i Hemijskoj školi postali, nažalost, nedostupni za naše građane zbog obezbeđivanja imovine tih škola pa se zbog te činjenice, broj mesta gde deca mogu da se rekreiraju značajno ograničen.

vlada grahovac

Iz tog razloga jedan od prioriteta naše mesne zajednice u narednom periodu je da se obnovi košarkaški teren u prvomajskoj ulici postavljanjem tartan podloge što smo već prezentovali novom članu gradskog veća zaduženom za sport.  Renoviranjem tog terena naš grad bi dobio najlepši sportski centar u gradu a mi bi bili ponosni da se on nalazi na teritoriji naše Mesne zajednice. Kada govorimo o investicijama, mogu da istaknem da će se našim naporima ove godine osvetliti tzv „crna rupa“, neosvetljeni deo oivičen prostorom Šenoine 24 ,Ivana Gorana Kovačića 11 i 13 i obdaništa, i time značajno poboljšati uslove stanovanja brojnih naših sugrađana koji žive u tim višespratnicama – ističe Grahovac.

 

Subotičke novineKOMENTARI

 1. De la Croix kaže:

  Ovo je dobar potez. Voleo bih da se sa celog terena skine ograda i bude kao kad sam ja bio srednjoškolac. Fudbal i košarka za sve.
  Neka JKP naplaćuje na Malom stadionu koji zvrji prazan kad nema leda.

 2. Jana kaže:

  Lepo vi iz Centra 3 da pokrenete inivicijativu za uklanjanje svih nelegalno podignutih objekata po naselju i odma ce te dobiti dovoljno mesta i za parkove i za sportske terene.

 3. Anonimni kaže:

  crno-bele slike sam dao, gde su sportska takmicenja na ovoj lokaciji. Vidi se i
  okolina kao i tadasnji izgled ovog sportskog kompleksa. Jedna osmogodisnja, kao i
  neke srednje skole imali su casove fizickog. Bilo je ovde radnicko-sprtskih igara, a
  i poznata ekipa GRAFICAR ovde su trenirali, igrali svoje utakmice. Svaka cast ovim
  fotografijama ipak se odlucujem za CRNO-BELO sto je iz vremena 60-70 godina.
  Verujem da bi ovaj dobar tekst mogli ilustrovati iz ARHIV DIETRICH, hvala.

OSTAVITE KOMENTAR

17 + = 25

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: