Slovenac i Makedonac u Spartaku

Ekipa Andreja Černišova biće u nastavku sezone jača za još dvojicu igrača iz regiona – Slovenca Aljaža Krefla (22) i Makedonca Aleksandra Damčevskog (24).

aljaz

I jedan i drugi pojačaće odbranu Subotičana, jer je Krefl levi bek koji stiže na pozajmicu do kraja sezone iz Olimpije, a Damčevski štoper, koji poseduje i francuski pasoš. On će potpisati ugovor do juna, uz mogućnost njegovog produžetka.

Slovenac je ponikao u Rudaru iz Velenja, a član je Olimpije od 2015. godine, dok je Damčevski karijeru počeo u Švajcarskoj, nastupajući za mladi tim Lucerna, Krins, a igrao je i za Bugarski Černomorec Burgas, holandsku Bredu i kazahstanski Atirau, čiji je dres nosio do 2016. godine. Za reprezentaciju Makedonije nastupio je četiri puta.

Subotičani su se pojačali i krajem januara, kada su dogovorili dolazak nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Milana Purovića, a uz njega su angažovali i bivšeg napadača Aktobea Nemanju Nikolića i doskorašnjeg igrača Dinamo Zagreba Emila Abaza, koji je prošao omladinsku školu Anderlehta.

Kada su u pitanju odlasci, Spartak se rastao sa snažnim desnim bekom Danielom Farkašom, koji je prešao u mađarski Mezokevežd, gde će sarađivati sa dosadašnjim selektorom “orlića” Tomislavom Sivićem, kao i sa golmanom Nikolom Mirkovićem, koji će u nastavku sezone braniti za Rad.

Superligaš iz Subotice dočekaće nastavak sezone na sedmoj poziciji tabele, a u prvom kolu “prolećnog” dela prvenstva, 18. februara, igraće protiv Vojvodine na svom stadionu.

 

MondoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR