Slučaj “cijanid”: Iskaz čudan i prepun nelogičnosti

Osumnjičena Horgošanka, zaposlena u subotičkoj Opštoj bolnici, ostaće tokom istrage u pritvoru da ne bi uticala na kolege iz bolnice koji su bili prisutni kada je ona 19. februara ušla u prostoriju u kojoj je pružana pomoć Ištvanu Š. (66) i ubrizgala mu injekciju za koju se ispostavilo da je imala smrtonosni sadržaj.

Kako kaže izvor lista Blic, sam iskaz koji je Irena Š. dala tokom saslušanja bio je čudan i prepun nelogičnosti. Motivi ubistva i dalje nisu jasni. Nezvanične informacije da je godinama trpela nasilje se ne uklapaju u odbranu i istražiteljima će, kako se čini, biti teško utvrditi motiv.

U narednih desetak dana biće saslušani radnici Opšte bolnice. Kasnije će, saznaje Blic, biti rađeno kombinovano psihijatrijsko-psihološko veštačenje. Takođe, kada je u pitanju toksikološko veštačenje, sledi obrazloženje veštaka.

Suprug osumnjičene bolovao je od više bolesti i ranije je bio hospitalizovan, a kobnog dana je prema nezvaničnim informacijama primljen u zdravstvenu ustanovu zbog problema sa plućima, međutim pojedini Subotičani tvrde da je imao problema u predelu stomaka.

U bolnici i dalje ne žele da komentarišu ovaj slučaj, ali kolege Irene Š. kažu da je bila savesna medicinska sestra na Odeljenju ginekologije.

Zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je Ištvan Š. preminuo, policija je iste večeri obavila razgovor sa zaposlenima. Saslušana je i Irena Š, ali je brzo puštena sve dok nisu stigli nalazi obdukcije i sadržaja šprica.

Istog dana, u petak, 9. marta, Irena je uhapšena, a dan kasnije određen joj je pritvor od 30 dana.

 

Autor: BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR