Službenica iz Poreske uprave osumnjičena za prebacivanje novca sa javnih prihoda na svoje račune

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu – Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su A.B. (1969) iz Subotice, poreskog službenika Poreske uprave, rukovodioca Odseka u Kanjiži, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je ona, u periodu od 2012. do 2018. godine iskorišćavanjem svog službenog položaja, sačinjavala rešenja kojima se odobrava povraćaj više plaćenog poreza na prenos apsolutnih prava i porez na nasleđe i poklon sa neistinitim podacima. Na osnovu tih rešenja je, kako se sumnja, 9.110.913 dinara prebačeno je sa računa javnih prihoda na njene tekuće račune.

Osumnjičena se tereti i da je, u nameri da jednom fizičkom licu pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.480.267 dinara, iskoristila svoj službeni položaj i sačinila rešenja kojima se odobrava povraćaj više plaćenog poreza na prenos apsolutnih prava i porez na nasleđe i poklon sa neistinitim podacima. Na osnovu tih rešenja sa računa javnih prihoda na račun tog fizičkog lica neosnovano je preneto 743.104 dinara.

Zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela, protiv četrdesetsedmogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Njemu se stavlja na teret da je sa umišljajem pomogao osumnjičenoj tako što joj je, davanjem broja svog tekućeg računa i raspolaganjem novčanim sredstvima, stvorio uslove za izvršenje krivičnog dela.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

 

MALOLETNIK POKRAO ISLAMSKU ZAJEDNICU U SUBOTICI: Odneo 500.000 dinara, ali nije računao da će ga uhvatiti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloletnika zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je iz prostorija Islamske zajednice u Subotici ukrao oko pola miliona dinara.

 

Kurir.rs/N.H./KOMENTARI

 1. mimi kaže:

  Ove sto zavrnu drzavu za milionski porez,njih ne smete ni da pomenete,kamoli da ih procesuirate.Najvece zlo i kriminal je poreska sluzba.Pogledajte na zapadu sta znaci poreska sluzba.

 2. Sumorno kaže:

  Zanimljiv je ovaj naslov :
  MALOLETNIK POKRAO ISLAMSKU ZAJEDNICU U SUBOTICI: Odneo 500.000 dinara, ali nije računao da će ga uhvatiti.

  Pa zar kriminalci, čak maloletnici, računaju na to da će biti uhvaćeni ?
  Gospodo novinari, pa zar ovako tabloidan naslov ?

 3. sev24 kaže:

  I “kraduckanje” je KRAĐA!!. Velike krađe ne opravdavaju ,,manje,, krađe. Krađa je krađa.

 4. Lenin kaže:

  Svojevremeno,dok sam pokušavao raditi na tezgi subotičkog buvljaka legalan biznis,moj pošteni knjigovođa uradio nešto slično,par mesečnih poreza uplatćivao na drugi račun.Samo što legalno i pošteno raditi na tezgi znači podjednako sa bankrotom.Posle dve godine muka da mi nekako ostane neki vid zarade,čak i pokušaji da ubacim robu na crno među svoje artikle,nisu pokazivali pozitivne rezultate,rešio da zatvorim firmu.Nakon nekih par meseci,pokušavao sam da produžim registraciju vozila,kada ono ne mogu zbog neplaćenih dadžbina.Ispostavilo se da sam dužan negde oko 700 maraka.Da ne odugovlačim priču,sa svojim ličnim pregledom uplatnica tj ravnajući sa mojim podacima i sa trgovinskom knjigom,došao do zaključka da žena u koju sam imao toliko poverenja na prefrigan način htela da me potkrada.Prvo još tvrdila da trebam uplatiti tu razliku,jer je kao naša krivica,ali kada sam počeo pretiti sa policijom,tržila je malo vremena dok pokuša ona to srediti.Uspela je!Nekako se pare našli na tuđem računu.A meni muka bilo od nje,a i od celog sistema.

OSTAVITE KOMENTAR