Smanjene plate gradskim funkcionerima

Gradsko veće Subotice je na svojoj 43. sednici jednoglasno donelo odluku o smanjenju plata gradskih funkcionera, odnosno izabranih i postavljenih lica u Gradskoj kući.

 

Najznačajnije je smanjenje plate gradonačelnika za oko 20 procenata, dok su plate ostalih funkcionera umanjene u rasponu od 10 do 20 procenata.

 

-Izražavam zadovoljstvo što smo ovu odluku doneli jednoglasno u Gradskom veću i što smo održali obećanje dato subotičkoj javnosti. Ovom odlukom doprinećemo uštedi u budžetu Grada, a smatram da je solidna i redovna plata u Gradskoj kući i dalje velika privilegija u današnjoj teškoj ekonomskoj situaciji, kaže gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

 KOMENTARI

 1. privatni sektor kaže:

  Podržavam odluku…

 2. Long Dong Silver kaže:

  Ajd da se ne zajebavamo demagogijama dakle:

  Da li se iko od vas seca proslogodisnje odluke Vlade RS da se u Javnom sektoru shodno strucnoj spremi povecaju neto licni dohodci do 30 % !!!???…aha…dakle, secate se onda i tihoga strajka kafekuvarica, spremacica tj. nekvalifikovanim,polukvalifikovanim, srednja SS ( neduznim i nicim izazvanim vecnim sekretaricama&co)…kojima je smanjen LD??! u korist funkcionerima…hmmm u PM koliko mi ih je zao…da,da..dakle:

  1. Gradonacelnik je do sada primao neto platu cca 200.hiljada dinara

  2. Clanovi Gradskoga Veca i pomocnici gore imenovanog (fikusi) cca 150.hiljada dinara

  3. Nacelnik-ca Gradske nam uprave ( to ni gradonacelnik ne zna) blizu 200.hiljda

  4. Sekretari odeljenja…ko to zna, ali ne manje od 90.hiljada

  5. Razni sluzbenici sa SSS ( ono kao referent za kulturu…i bla,bla koji su sveprisutni na FB u zenitu radnoga vremena…oko pola 10 ujutro) …cca oko 45.hiljada!

  6. Kafe kuvarica …ehh…prijatelji moji…sta ti je Javna Sluzba… cca 30.hiljda neto!!!!

  I sada smanjio MD funkcionerima ono sto je nicim izazvan odmah podigao…ma JBTEE…cemu ovo i kucam

 3. freelancer kaže:

  🙂 Dugi… Davno nisam čitao tvoje komentare, ali si ubo. Kao po običaju… DEMAGOGIJA!!!!

 4. Ma daj kaže:

  Nema problema, sledeće nedelje će doneti uredbu o povećanju dnevnica/putnih troškova, pa će već tako nadoknaditi to smanjenje od 10-20% plate. Ej, narode, šta smo doživeli u ovoj sjajnoj “demokratiji”… Mažu nam oči, a nama je sve gore i gore…

 5. amacak kaže:

  Long Dong Silver:

  Da li se iko od vas seca proslogodisnje odluke Vlade RS da se u Javnom sektoru shodno strucnoj spremi povecaju neto licni dohodci do 30 % !!!???

  I sada smanjio MD funkcionerima ono sto je nicim izazvan odmah podigao…

  o jebote, pa u prvoj rečenici tvrdiš da su plate u javnom sektoru podignute odlukom vlade a u drugoj da ih je MD podigao pa onda spustio.

  na čemu li si ti, druže dugi? 

 6. ANTIGLOBALIST kaže:

   Odkad ova banda zivi od plate ??????????? Neka manje lopvluk pa ce privreda da stane na noge.

 7. ANTIGLOBALIST kaže:

  ne zamerite mi na stamparskim greskama. 🙂

 8. Ivana kaže:

  Hvala Bogu dragom, svima njima treba podeliti minimalce pa da vidimo dokle ce izdrzati 😎

 9. JimmyQ kaže:

  Nije toliki problem ni u platama..imamo više političara nego Kina i Amerika zajedno!!

 10. Long Dong Silver kaže:

  amacak:

  Long Dong Silver:

  Da li se iko od vas seca proslogodisnje odluke Vlade RS da se u Javnom sektoru shodno strucnoj spremi povecaju neto licni dohodci do 30 % !!!???

  I sada smanjio MD funkcionerima ono sto je nicim izazvan odmah podigao…

  o jebote, pa u prvoj rečenici tvrdiš da su plate u javnom sektoru podignute odlukom vlade a u drugoj da ih je MD podigao pa onda spustio.

  na čemu li si ti, druže dugi? 

  Aha,vidi ovako prijatelju!Pitas me na cemu sam?, tjah… Pa sta da ti kazem… na NSZ-u sam!!! dugi niz godina…da,da, a sve sa diplomom drzavnoga nam fakulteta BU… i gle cuda, zini da ti kazem – Filozofski fakultet…hoces dalje?!

  Bdw…a ti? kao da si mozda  na necemu zvanom: “Drzavni posao”?…ali ok.razumem…stranka-kuca-malo posla-stranka-malo posla-mozda kuca-stranka.. 😆

 11. von Minhauzen kaže:

  Pa dobro dokle ćete nas sa ovom fotkom gradonačelnika zamarati? Izgleda kao da je snimljen u izložbenom prostoru voštanih figura Madam Tisso. A na kraju krajeva dali vi oupšte znate da taj Modest Dulić nije izabran voljom građana Subotice ? U inostranstvo to znaju a Subotičani zašto to neznaju?

 12. 3B kaže:

  Ukradi siromasnima da bi davao bogatima! ”Super Hik  for mayor”

OSTAVITE KOMENTAR