Smenjen direktor Panon RTV

Direktor Panon RTV, regionalne medijske kuće na mađarskom jeziku sa sedištem u Subotici, Rudolf Mihok je smenjen s položaja , a tu ulogu će do okončanja izbornog postupka kao vršilac dužnosti obavljati Ištvan Bodžoni.

 

Odluku je u svojstvu osnivača, na sednici održanoj prošle subote, donela Skupština Fondacije „Panon“, na osnovu predloga Izvršnog odbora (kuratorijuma) tog civilnog udruženja, navodi Internet portal Vajdašag ma (Vojvodina danas).

 

Mihok, nekadašnji direktor novosadskog „Mađar soa“, nedavno je sam podneo ostavku, ali ju je potom i povukao. Uprkos tome Kuratorijum Fondacije je pokrenuo inicijativu da on bude smenjen.

 

Potpredsednik Mađarskog nacionalnog saveta (MNT) i član Skupštine Fondacije „Panon“ Ferenc Žoldos, u izjavi današnjem „Mađar sou“, nije želeo da se upušta u spekulacije zašto je Mihok razrešen dužnosti, sem što je naveo da je jedan od razloga prekid televizijskog prenosa sa Palića 20. avgusta, sa centralnog obeležavanja mađarskog nacionalnog praznika posvećenog osnivaču države i prvom mađarskom kralju Ištvanu.

 

Panon RTV je 2005. godina osnovala civilna organizacija Fondacija „Panon“, a njen program, sem u Subotici, može da se gleda i sluša u još 24 okolna naselja u kojima živi oko 250.000 stanovnika.

 

Preko kablovske mreže može da se prati non-stop, 24 časa dnevno, a 30 zaposlenih i još toliko honorarnih saradnika priprema svakog dana dva do tri sata sopstvenog programa.

 

Shodno Zakonu o nacionalnim savetima MNT je prošle godine postao suosnivač Panon RTV, pa ima svoje predstavnike u rukovodećim telima.

 

Bodžoni je poznati novinar mađarske nacionalnosti u Vojvodini, jedno vreme je radio na Duna TV u Budimpešti, potom i na RTV.

 

 

Izvor: TanjugKOMENTARI

  1. slobisa kaže:

    Evo jedan pogled na situaciju malo izdaljeg:

    http://vreme.rs/cms/view.php?id=1011588

OSTAVITE KOMENTAR

30 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: