Smotra najboljih vina na Paliću

Lepo vreme privuklo je veliki broj posetilaca danas na Palićke vinske svečanosti. Smotra najboljih vina ove regije, muzički programi, promenada starih zanata očekuju sve posetioce i sutra.

Po četrnaesti put vinari sa severa Bačke i Telečke visoravni okupili su se na Paliću kako bi predstavili najbolje što ova vinska oblast nudi. Za Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinogradara nagrađeni su i najbolji među više od devedeset prijavljenih vina, a kao i svi proizvođači pod vedrim nebom, iskoristili su priliku da popričaju o efektima velikih padavina na njihovu lozu. Prognoze su za sada dobre.

“Očekujemo takođe jednu dobru godinu, ne bude li, ne daj bože, nečega što se zove grad ili tako nešto, ova godina će takođe biti, što se tiče roda, dobra, a, nadam se, i kvalitet”, kaže veliki majstor vinskog viteškog reda Arena Zabatkiensis Dragutin Miljković.

Svetog Urbana mesna zajednica Palić slavi kao svoj dan. Tako su palićka šetališta ovog vikenda promenada plodova okolne ravnice, starih zanata, rukotvorina, dok su pesnički rt, Velika terasa i Letnja pozorinica domaćini brojnim muzičkim programima i zabavi za sve od sedam do sedamdeset i sedam godina. A sami Palićani zadovoljni onim što se radi u njihovoj okolini.

“Počela je izgradnja Spa centra, gradi se Dom kulture, biciklistička staza je već izgrađena do Hajdukova, a , naravno, ako sve ide onako kako treba, a nadamo se da će ići, onda će ove godine započeti i izgradnja kanalizacionog voda”, ističe predsednica Mesne zajednice Palić Marta Dobo.

Obala jezera bila je domaćin i nadmetanja za zlatni koltić Palića. Palićke vinske svečanosti nastavljaju se i sutra.

RTV

 KOMENTARI

 1. Dr Frojd kaže:

  A jesu bili i oni pijani bohoci?

 2. Sofronije kaže:

  Pijani bohoci su oni u zlatnim kabanicama …

 3. Dva losa kaže:

  Sofronije
  Sta mislis,operu li te kabanice ili misle “samo smo ih jednom obukli na par minuta”,i onda ih koriste takve vec surnajst godina ?

 4. pista kaže:

  Ma daj…. ja sam mislio da su ovi sa RTV ozbiljni novinari… gde je bre lepo vreme privuklo mnogo ljudi… pa ja bi bio tamo, tuga i truba cela manifestacija.

 5. Istina... kaže:

  @pista

  Nema (više) ozbiljnih novinara. Sve je to na nivou starleta, kriminalaca, doktora, magistara i mastera. To je današnje “Društvo”.

OSTAVITE KOMENTAR