Smrdibube u domovima naših sugrađana

Građani Subotice u poslednjih mesec dana u svojim domovima imaju probleme sa smrdibubama. Najezda smrdibuba karakteristična je za ovaj period godine, a stručnjaci ističu da ova vrsta buba nije štetna za ljude, ali da proizvode izuzetno neprijatan miris koji je teško eliminisati.

SMRDIBUBA

Smrdibube se često pojavljuju u domovima naših sugrađana, oni se trude da ih eliminišu, ali ne golim rukama zbog neprijatnog mirisa koji emituju. Sugrađani sa kojima smo razgovarali ističu da se one prvo pojavljuju u malom broju, ali se veoma brzo razmnožavaju.

Stručnjaci tvrde da smrdibube prave velike štete u ratarstvu, a posebno povrtarstvu. One spadaju u vrstu stenica, te ih se jako teško rešiti. Nisu opasne za ljude, a odgovara im globalno zagrevanje, razmnožavaju se u prirodi, vole toplotu. Problem najezde smrdibuba je globalni problem.

Ako primetite veliki broj ovih buba, najbolje je da pozovete društvo za deratizaciju i dezinsekciju. Ovakav tretman, zavisno od invazije, košta između 1.500-2.000 dinara po domaćinstvu.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR