Snaga pacijentima

Kada smo bolesni i nalazimo se u ambulanti, u ordinaciji, kliničkom centru ili operacionoj sali, svi smo isti – bespomoćni. Ali, da li je zaista tako? I pacijenti imaju moć da traže svoja prava.
Prava pacijenataInicijativa Snaga pacijentima je nevladina organizacija koja je – pod rukovodstvom istaknutog PR stručnjaka Ivana Miloševića – osnovana krajem 2008. godine, sa idejom da edukacijom i spajanjem svih članova zdravstvenog sistema (državne zdravstvene institucije, zdravstveni profesionalci, farmaceutske kompanije i pacijenti) napravi pomak u osnaživanju tog sistema, po uzoru na pojedine evropske zemlje. O njihovim ciljevima, vrsti i načinu delovanja govori.
Nevladina organizacija Inicijativa snaga pacijentima održaće niz seminara za zastupnike prava pacijenata.
Seminari su tako osmišljeni da sva udruženja pacijenata i zainteresovani za promociju njihovih prava prođu obuku u zastupanju prava pacijenata. Cilj i zadatak ovakvih skupova je zastupanje i promovisanje prava pacijenata i sprovođenje akcija u cilju unapređenja položaja pacijenata. Seminar će biti održan 24. marta u zgradi filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 39 = 40

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: