Sneg pada i dalje, sve ulice prohodne

Svi gradski i prigradski putni pravci u Subotici , danas su prohodni, zimske službe su konstantno na terenu od juče u 16 časova, a na pojedinim saobraćajnicama ima do pet santimetara snega.

 

Na Meteorološkoj stanici na Paliću u 13 časova izmereno je 17 santimetara snega.

 

Ulica Jovana Mikića

subotica jovana milica ulica

Kako je Tanjugu rečeno u kompaniji "Vojput", auto-put Subotica- Beograd, kao i ostali državni putevi Bačke i severnog Banata, koji su u njihovoj ingerenciji, prohodni su, iako sneg i dalje pada nošen severnim vetrom slabijeg intenziteta.

 

Prema rečima izvršnog direktora ove kompanije zaduženog za održavanje puteva Ivana Sudarevića, jači sneg počeo je da pada juče posle 16 časova, pa je oko 18 časova počelo posipanje puteva abrazivnim sredstvima, a već oko 20 sati počelo je i čišćenje saobraćajnica, koje je trajalo čitave noći i još je u toku, pa su svi putevi na prostoru severne Bačke i severnog Banata prohodni.

 

"Akcija čišćenja je neophodna, s obzirom na to da sneg različitog intenziteta i dalje pada. Snežni pokrivač koji je formiran tokom noći, debljine od 15 do 20 santimetara, ostao je na kolovozu i nakon čišćenja u debljini od jedan do tri santimetra na putevima prvog prioriteta, dok je na putevima drugog i trećeg prioriteta, nižeg ranga i manje frekvencije saobraćaja ima na kolovozima i do pet sentimetara snega",rekao je Sudarević Tanjugu.

On je dodao da za sada nema ugaženog snega i formiranih ledenih kora, a prolaskom saobraćaja stvara se snežna kaša, čime prohodnost nije ugrožena.

 

Sudarević preporučuje svim učesnicima u saobraćaju da se drže ograničenja brzina na 60 kilometara na sat na putevima prvog, odnosno 40 na sat na putevima drugog i trećeg prioriteta.

 

"Stalno smo u kontaktu s patrolama saobraćajne policije, tako da nije bilo intervencija i potreba za izvlačenjem vozila. Bilo je samo na nekoliko mesta na putnoj mreži da su se na bankini zaustavila vozila, bilo zbog kvara, bilo zbog ličnih zaglavljivanja, ali uglavnom se pomeraju i uklanjaju i ne smetaju saobraćaju ni na jednoj od ovih deonica", rekao je Sudarević.

 

Prema njegovim rečima, na terenu je između 30 i 36 kamiona s posipačima i čistačima, kao i između 5 i 9 grejdera, u zavisnosti od potrebe, a još nije bilo potrebe za dejstvo utovarivača i buldožera. Što se tiče gradskih i prigradskih saobraćajnica u Subotici, u Javnom komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo", koje je zaduženo za njihovo održavanje, ocenjuju da su svi putevi prohodni.

Prema rečima tehničkog direktora ovog preduzeća Veselina Šukovića, njihova zimska služba započela je akciju održavanja trotoara, pešačkih i biciklističkih staza juče u 16 časova, dok se sa čišćenjem i posipanjem saobraćajnica krenulo u 21.30 časova, a akcija još traje.

 

"Pošto sneg pada, mogu da kažem da su ulice u gradu u zadovoljavajućem obimu i intenzitetu očišćene. Sada idemo u akciju skidanja viška snežnog nanosa i naknadnog soljenja ulica kako bi spremno dočekali nove padavine, koje se najavljuju da će biti ovakvog ili malo jačeg intenziteta i prestati u toku jutarnjih sati", rekao je Šuković Tanjugu.

Na vangradskim putevima, gde saobraćaj nije većeg intenziteta, na putevima ima do santimetar snega, koji ekipe ovog preduzeća uklanjaju, ali su ti putevi prohodni.

"Ne postoje neprohodne saobraćajnice. Noćas smo imali problema na putu prema Ljutovu i Tavankutu, s obzirom na to da su se tamo pojavili nanosi usled naleta vetra. Izborili smo se sa tim, nije bilo nikakvog zastoja, ekipe su pojačano radile, sva kompletna mehanizacija je na terenu", dodao je Šuković.

Problema na putu ka Tavankutu imali su i autobusi "Suboticatransa", ali su, ipak, stigli do odredišta.

 

Kako je Tanjugu rečeno u ovom preduzeću, nakon prvih padavina brzina je stavljena u funkciju bezbednosti, što znači da su autobusi na gradskim i prigradskim linijama saobraćali usporeno, bilo je i kašnjenja u odnosu na red vožnje, a sve u skladu sa stanjem na putevima. Snabdevanje gasom, toplotnom i električnom energijom u Subotici je uredno.

 KOMENTARI

  1. tavankucanin kaže:

    A put prema Tavankutu? 

  2. Pravdoljub kaže:

    Tavankut kao Tavankut, okicen i sredjen sa svom svojom garniturom "nasi,njevi,domaci i dodjosi". I nista tu nebi strasno bilo kada bi neko ljudima u vocnjaku Ljutovo dao platu, ili kada bi neko stao na put beskrupuloznim trovacima koji haraju sa svojim "BESLERIMA" traktorskim prikljucima  za prskanje voca zapr mine par hiljada litara. Putevi nisu ocisceni osim onog ka Gornjem Tavankutu. MZ Tavankut ako nemoze da se dogovori sa onim koji odvozi nemilice pesak i u obavezi je da sredjuje selo. Sto onda ne obezbedi so i rizlu, icice narod po selu da razbaci ima i u savetu i u skupstini MZ dovoljno i ruku ali i dovoljno mehanizacije sa kojom bi se sve to moglo uraditi. "BISNI KRAJ" u G. Tavankutu mislim da ce od proleca opet biti samo obican poljski put, jer kamioni sa peskom lome komad po komad, kao da su ga oni svojim samodoprinosom izgradili. Ajmo predstavnici MZ malo se razdrmajte i krenite u akciju sredjivanja sela..Znamo svi kako Vam je, ali nije ni nama lako..

OSTAVITE KOMENTAR