Snimanje filma o Svetozaru Miletiću

Velika većnica Gradske kuće, obasjana filmskom rasvetom danas je oživela vreme od pre više od 100 godina kada je Svetozar Miletić govorio u Austro-Ugarskom parlamentu. U našem gradu snimaju se scene za film o Svetozaru Miletiću, a filmska ekipa boraviće i narednih dana u Subotici.

Snimanje filma o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada i jednom od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austro-Ugarskoj druge polovine XIX veka počelo je 4. oktobra u Beogradu, zatim u Vršcu, Sremskim Karlovcima, Novom Sadu, a danas i naredna dva dana biće nastavljeno u Subotici.

Snimanje filma vratilo je duh istorije u Veliku većnicu Gradske kuće gde su tokom dana snimane scene iz Ugarskog parlamenta gde je Svetozar Miletić držao govor.

Glavnu ulogu Svetozara Miletića, igra glumac Ljubomir Bandović, a njegovu suprugu Anku, Ana Franić. Njihovu ćerku Milicu kao mladu dočaraće Anja Pavićević, studentkinja treće godine Fakulteta dramskih umetnosti, a kao stariju Katarina Žutić. Njenog supruga, novinara, književnika i političara Jašu Tomića u mladosti će tumačiti Andrija Kuzmanović, dok će ga u starijem dobu igrati Nikola Ristanovski. Lik Jovana Jovanovića Zmaja tumačiće Žarko Laušević. Premijera istorijske sage o Svetozaru Miletiću planirana je za maj naredne godine u Novom Sadu, nakon čega će film biti prikazivan u svim gadovima u Srbiji.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Zbunjevac kaže:

  Kada sam se ženio, morao sam da platim korišćenje svečane sale za venčanje.
  Nadam se da i oni plaćaju zakupninu za korišćenje svečane sale u svrhu snimanja filma, sve su to sada već privatne firme, ili možda nisam u pravu???
  Inače kažu, ni kod babe više nema džabe.

 2. #hešteg kaže:

  Naravno da se naplaćuje.

 3. branko stojanovic kaže:

  Da li su se setili da sklone zastavu Madjarske I Vojvodine? Videcemo na premijeri!

OSTAVITE KOMENTAR