SNS da prihvati načela SVM

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) spreman je da uđe u novu vladu ukoliko Srpska napredna stranka (SNS) prihvati naša programska načela, rekao je potpredsednik SVM Balint Pastor.

 

Pastor je u Kažiprstu B92 rekao da će SVM na vanredne parlamentarne izbore 16. marta izlazi samostalno, jer želi svoj poslanički klub i najmanje pet poslaničkih mesta.

balint-pastor

"Mi želimo da se izmerimo na izborima, da pokažemo da imamo 70.000, 80.000 glasova, imamo program i želimo da ga sprovodimo", rekao je Pastor.

 

Kada je reč o eventualnom ulasku u Vladu i saradnji sa SNS posle izbora, Pastor je rekao da ne odlučuju vojvođanski Mađari koja će stranka imati najviše mandata, ali da je apsolutno izvesno da će to ovog puta biti SNS.

 

Savez vojvođanskih Mađara, rekao je on, ne bori se za resore u Vladi Srbije i ne želi mesto potpredsednika vlade.

 

"Ukoliko imamo dobar rezultat, možda nekoliko državnih sekretara kako bismo bili bliži informacijama i projektima, ali to nije ključno, ključno je da se naš program sprovodi", rekao je Pastor.

 

Na pitanje kakav je odgovor SVM na eventualni zahtev naprednjaka da se u i pokrajini održe vanredni izbori, Pastor je rekao da SVM želi da bude partner onoj stranci koja je stožer u Vladi, ali da to "ne znači da neko može da nas ucenjuje za pokrajinski nivo ili druge nivoe".

 

On je podsetio i da predsednik pokrajinske skupštine, lider SVM Ištvan Pastor, ne može samoinicijativno da raspisuje izbore, već samo na predlog pokrajinske vlade, a trenutno nije realno da Bojan Pajtić zatraži da se raspišu vanredni izbori.KOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  ne znam ko mi je tuzniji: SVM sto hoce u vladu sa radikalima ili radikali koji jure madjarske glasove? smrdljiva g..na kojima je obraz nepoznata kategorija. 

  znaju li za onu narodnu "poznajete'l osjecaj, zove se sramota?"

  (da ne bude zabune, potpuno isto mislim i o SPS, DS, NDS, LDP, SRS, DSHV, LV i SVIM ostalim plutajucim objektima unutar nase izborne kanalizacije)

 2. zolika kaže:

   pazi dusmane hoce da crknu od muke. na red dosao sad i mi malo da krademo dosta ste vi 😛

 3. losa navika kaže:

  Trebalo bi da se male, marginalne politicke opcije okanu toga da one diktiraju uslove koalicije velikim igracima! Toga nigde nema do u nas.

 4. ivana kaže:

  Nije mi jasno…SVM da diktira program…?Valjda bi manje stranke trebalo da svoje programe prilagode velikim!

 5. robika kaže:

  ja ne znam kome on  postavlja uslove i da li sa jedva dva posto moze nekome nesto da odredjuje..nadam se da je napokon u srbiji to slepanje malih uz velike proslo i da ce biti odnos shodno procentima koliko kome..

 6. Suboticanin kaže:

  SVM- Trgovci na veliko i malo.

  Nisam siguran sta ce glasaci na ovo reagovati, pa vas kazniti.

 7. jasmina kaže:

  Odakle nekom prava da postavlja neke uslove najjacoj medju svima, to je svm mogla sa ds -om , ovde se zna ko postavlja uslove i ko ima vecinu.Kada svm bude delic sns onda moze da uzme shodno da zahteva nesto

 8. lulu kaže:

  A kako je lepo imati mađarski pasoš i iči po svetu….dobro vam došlo dvojno državljanstvo..a sad komentarišete….svaka vam ćast….

 9. ej kaže:

  pa, izgleda da vms ipak moze da postavlja neke uslove, da nije tako, nebi bile ovakve izjave. 

OSTAVITE KOMENTAR