SNS: Ko se krije iza paravana?

Predizborna kampanja tek što je počela a mutne radnje i obmana javnosti već su u punom jeku. Tako smo svedoci najnovije neistine iznešene u javnosti, da je Gradsko veće Grada Subotice ovih dana donelo odluku o dodeli prostora Kancelariji za mlade za realizaciju projekta Omladinskog centra na glavnoj autobuskoj stanici, iako takva Odluka od strane Gradskog veća nikada nije donešena! Štaviše, ovakav potez tumači se kao “nekorektan i bolestan”.
Suština „problema“ ipak je nešto drugo, i leži u činjenici da se zarad političkih ambicija zloupotrebljava ogroman deo populacije Subotice, i da se oni koji dobro žive od Kancelarije za mlade skrivaju iza mladosti Subotice, spinovanjem pokušavajući da na traženje čistih računa upiru prstom u one koji to traže, pod izgovorom da “ne vole mlade”.
I bez najmanje namere da umanjimo značaj koji je potrebno dati mladima u kreiranju i ostvarenju projekata iz ove oblasti, mladi u Subotici, koji su u ovoj priči zloupotrebljeni na najgori mogući način, ne treba da slede primer onih koji su se ISKLjUČIVO zarad ličnih interesa stavili u funkciju dušebrižnika za mlade ovoga grada, što se moglo videti na poslednjem skupštinskom zasedanju, a da se pritom radi o osobama koje nemaju ni legitimitet ni kredibilitet da zastupaju bilo koga,a najmanje mlade ljude koji su naša budućnost.
Čemu će ih naučiti oni koji se kriju iza interesa omladine, da se bahatost, licemerje i netransparentnost u poslovanju može izbrisati gumicom? Da li se očekuje od ostalih građana Subotice da veruju u racionalno trošenje budžetskih sredstava za potpuno nejasne i neprepoznatljive projekte kojima nedostaje ono najvažnije – odgovornost i dokaz gde su i za šta trošena sredstva? Ko ne želi da građani saznaju koliko se novca trošilo i u koje svrhe? Zašto za tri godine koliko postoji Kancelarija za mlade nikada nije podvučena crta koliko je novca potrošeno, a potrošeno je oko 10 miliona dinara. Kome je u interesu da štiti rad ustanove čiji je osnivač Grad, kada nema jasno definisanu budžetsku politiku? I kome su, a trebalo je Skupštini grada, polagali račune za utrošena sredstva osim prvom , a njima ravnom, koji je istrošivši sve resurse koji su mu dati naprasno postao nestranačka ličnost, nazivajući svoje saradnike nekorektnimai bolesnima?
Želja da se ostane na vlasti i to po svaku cenu , krijući se iza mladosti, jača je od težnje da se iznađe zajednički interes koji bi svakom mladom čoveku doneo lepšu i bolju budućnost. Mladi to shvataju, kao što odlično prepoznaju i koga su pogodile poslednje odluke Gradske vlasti.

 

Info služba SNS SuboticaKOMENTARI

  1. rax kaže:

    ju, ju, a kampanja jos nije ni pocela, vec ste napastvovali-uznemiravali stanovnistvo sa vasom akcijom “ od vrata do vrata“. Tekst nisam procitala, niti cu, sam naslov je dovoljan.

  2. Vesko kaže:

    Trebali ste ranije dici svoj glas, dok nisu bili raspisani izbori. Verovatno su nekom preseli sendvici. Nije ni cudo, korizma je i post.

  3. Anonimni kaže:

    Želja da se ostane na vlasti i to po svaku cenu? Da li ste to sebe analizirali ili vam je naišao trenutak iskrenosti prema sebi?

OSTAVITE KOMENTAR