SNS: Leković i Grubor krivi zbog studenata

Povodom pokretanja pretkrivičnih radnji i podnošenja krivičnih prijava od strane Tužilaštva i MUP-a Subotica, protiv 106 master-a, generacije 2009/2010 ekonomskog fakulteta u Subotici, u vezi sa navodno bespravnim korišćenjem usluga studentskog centra u Subotici,
Gradski odbor SNS Subotice uputio je saopštenje u kome kaže da :

" U oktobru i novembru 2009 godine Ekonomski fakultet u dogovoru sa Studentskim centrom u Subotici, donosi Odluku da studentima završne godine master studija izda potvrde da su budžetski studenti kako bi oni ostvarili pravo na korišćenje usluga Studentskog centra – na smeštaj u Studentskom domu. O mogućnosti da ostvare svoja prava studenti su obavešteni od tadašnjeg dekana fakulteta Božidara Lekovića i prodekana Grubor Aleksandara. U skladu sa napred navedenim zaposleni u studentskoj službi Ekonomskog fakulteta su izdali svim postdiplomcima potvrde, na osnovu kojih su oni konkurisali i ostvarili pravo na smeštaj u Studentskom domu. Svih 106 postdiplomaca su mesečno plaćali smeštaj za stanovanje u domu.

Slika

Posle završetka postdiplomskih – master studija i iseljenja iz doma u oktobru 2010 godine, Tužilaštvo u saradnji sa MUP-om Subotica pokreće predistražne radnje i podnosi krivične prijave protiv studenata uz obrazloženje da su isti učinili krivično delo falsifikovanja javne isprave ( tj. potvrde koju dobili od strane Ekonomsklog fakulteta u Subotici) i time oštetili budžet Srbije" – navodi se u saopštenju Srpske napredne Stranke.

GO SNS u Subotici apeluje na nadležne državne organe da prestane sa šikaniranjem mladih i najobrazovanih građana Srbije, kojima se na ovakav način onemogućava zaposlenje po završetku studija, jer navedena lica imaju krivične prijave – predkrivične i krivične postupke, zbog dela za koje nisu krivi (pomislili su da im država pomaže i omogućava lakše usvršavanje).

Na optužbe SNS-a DSS Subotica je odgovorio saopštenjem u kome kaže da :

"Radi se o još jednom pokušaju da se praznom demagogijom i netačnim informacijama obmane javnost i pokupe jeftini politički poeni. DSS podseća na činjenicu da učestvuje u gradskoj vlasti tek od polovine protekle godine i da nije kriva što je nasledila osiromašenu privredu Subotice. Za razliku od DSS, odbornici SNS čitavu deceniju su u lokalnoj vlasti koja, kako navodi SNS, "vodi u propast subotičku privredu i siromaši građane Subotice".

Slika

Njihov stranački lider iz decenije dugog staža u raznim lokalnim koalicijama, iz svake je izvlačio samo ličnu korist. O tome svedoče i poslednji tajni sastanci sa SVM i pokušaj opstruiranja rada sednice Skupštine grada.

DSS naglašava da je samo u decembru protekle godine više od 100 članova SNS napustilo njihove redove i prepoznalo DSS kao svoju novu maticu, i da tu treba tražiti razloge nezadovoljstva subotičkog SNS uperenog u DSS.

DSS takođe smatra da je žalosno što subotički naprednjaci svoje dojučerašnje članove, samo zato što su prepoznali sa jedne stranke DSS kao snagu čija programska načela mogu uticati na izgradnju snažne lokalne vlasti, a sa druge strane dvoličnu i interesnu politiku kakvu u Subotici vodi SNS, sada nazivaju svakakvim imenima i povezuju sa nezakonitim radnjama. Takvim stavom prema mnoštvu svojih nekadašnjih stranačkih kolega, subotički naprednjaci dovoljno su rekli sami o sebi" navodi se u saopštenju DSS-aKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: