SNS pobedio na izborima za Mesne zajednice

Prema prvim rezultatima koje su večeras saopštile političke stranke, lista koju predvodi Srpska napredna stranka osvojila je najviše glasova na izborima za Skupštine Mesnih zajednica u Subotici, dok je na drugom mestu Savez vojvođanskih Mađara. Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Nova stranka u Subotici, bojkotovali su izbore.

izbori
Predsednik Gradskog odbora SNS Bogdan Laban izneo je da je SNS sa svojim koalicionim partnerima ukupno osvojila 45,18 odsto glasova, odnosno 13.856 od ukupno izašlih 30.667 birača.

„Srpska napredna stranka je od večeras dominantna politička stranka u Subotici“, ocenio je Laban postignute rezultate.

Prema podacima koje je izneo, SNS je osvojio prvo mesto u 27 od 37 Mesnih zajednica.

Bunford je izneo da je SVM osvojio oko 9.000, odnosno 37,8 odsto glasova u celom gradu. Prema njegovim rečima, u sedam MZ osvojili su drugo mesto, tako da će u nekima od njih biti nezaobilazni prilikom formiranja buduće većine, s tim da ima MZ gde je SNS ostvario apsolutnu pobedu.

Bunford je uputio iskrene čestitke SNS-u, rekavši da su osvojili nekoliko hiljada više glasova od SVM-a.

„Mi smo tokom ova dva meseca bili protivnici u takmičenju a nadam se da ćemo i u buduće biti strateški i koalicioni partneri“, rekao je Bunford, koji se takođe zahvalio članovima i aktivistima stranke, a posebno građanima Subotice koji su po visokoj temperaturi izašli na birališta.

U Gradskoj izbornoj komisiji kažu da su izbori protekli bez neregularnosti, a da će prvi preliminarne rezultate objaviti sutra. Izbori su sprovođeni u svih 37 mesnih zajednica, na 104 biračka mesta, a na kojima je pravo glasa imalo 131.012 birača.



KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Znači ništa se nije promenilo. Naime DS je bio formiran od odpadnika iz svih stranaka koji su sada opet pod novim imenom SNS …

 2. ..... kaže:

  Dragi sugradjani, budete li na sledecim izborima ponovo sedeli kod kuce, procicemo opet ovako.

 3. Konacno! kaže:

  Kako ovako? ti izgleda jid svake vlasti pisese ovako cemo proci, pa idi brate napolje pa prolazi super….

 4. emanuel kaže:

  Ukupno 131.012 birača sa pravom glasa
  SNS dobio 13.856 glasova
  ——————–
  9,455 %

 5. gradjanin Subotice kaže:

  @…..

  Budi realana, niko u Subotici nema toliku političku snagu da izvuče narod na neke nebitne izbore. Ko je lud da se cima zbog Labana, Radića, Pastora i Bunforda? Samo oni koji to moraju ili im je nešte obećano.

 6. root kaže:

  E sad da ocistite grad od smeca koje ste nalepili na svaku baderu i saobracajni znak pa da kazemo evo nesto je bolje!

 7. Palicanin kaže:

  Na Palicu nisu. Znaju palicani

 8. istina sa dva lica kaže:

  Subotičani su seodrekli svog grada neizlazeći na izbore!

 9. treća-sreća kaže:

  @emanuel

  10,58%……. matematiko moja…… 🙂

 10. emanuel kaže:

  Eto ‘omašio mi digitron … dodaj to pod statističku grešku 😀

  suština je i dalje TU

 11. Megille kaže:

  @ gradjanin Subotice : upravo tako to su njihovi poslušnici zaposleni u državnim službama (kao glasčki mehanizam) ,jer ako ne izađu na izbore ili glasovaju suprotno interesu SNV -a sledi ‘ pedala ‘. 10 % su dobili na izborima ,ovo je vrlo znakovito jer za vreme komunizma u Subotici oko 10 % komunista je bio u članstvu KP…

 12. STeve kaže:

  Najzeda skakavaca.

 13. Biće Bolje kaže:

  Vučićeva harizmatičnost i čvrsta ruka ulivaju poverenje nama običnim građanima i daje nadu da će nam jednoga dana biti bolje. Sa nesposobnim premijerima kao što su bili Cvetković i Koštunica ili premijerima sumnjivog morala kao što su Živković i Dačić, ostali smo bez radnih mesta, ali dobro da barem država nije bankrotirala….

  SNS zaslužuje najiskrenije čestitke!
  Izbori za MZ jesu nebitni, ali su ipak jako važni da i žute Neverne Tome konačno shvate da im je odzvonilo čak i u Subotici koja je slovila kao opozicioni grad.
  Drago mi je i to što su mnogi Mađari glasali za SNS i što su shvatili da od Kasine velikomađarštine jedino je Kasa imao koristi…

  Vidim da neki osporavaju rezultate zbog slabe izlaznosti, a zaboravljaju da je glasanje demokratsko PRAVO i moralna OBAVEZA. Mislite li da bi Radikali osvojili više od 0.27% ili SPS-ovci više od 3.73% glasova, pa čak i da je glasalo i 100.000 subotičana?! Uostalom ko vam je kriv što NISTE glasali i što na vreme niste vaše istomišljenike ubedili da glasaju. Imaćete uskoro popravni u APV…

  Jedino što mi se ne sviđa su razne politički nebitne „prišipetlje“ (SDPS, PS, JS, NS, PUPS i SPO) koji su se nalepili k’o krpelji na SNS. Ali ne zato što imaju iste političke vizine nego da bi u budućnosti ugrabili za sebe neku foteljicu…
  Mo’š mislit koji je to SPO – Mirko Bajić, Bunjevački četnik s fankom u zubima ‘mesto noža. Da nije smešno o’ma bi plak’o…

 14. stormwatch kaže:

  @Bice bolje

  Safet ili Lenin?

 15. Megille kaže:

  @ Biće bolje : ne treba unapred slaviti ,naime sećamo se još jedne harizmatične vođe Miloševića. On je bio mnogo poularnij od ‘ voljene vođe ‘ svugde su mu sliku nosili ,ceo Beograd je išao na gazimestan . pa onda su išli oslobađati gradove po jugoslaviji. Ali znamo i to kako je završio. A koalicioni partne mu je bio SRS čiji je perspektivni član bio sam Vićić Aleksandar… A ovi njihovi mađari-šaka jada doterani iz banata i oko potisja , samo su za pokazivanje.

 16. JaPaDa kaže:

  Vučič harizmatičan? O, leb te j***…

 17. gojko kaže:

  Neko rece ako sedimo kuci procicemo ovako. Interesujeme kako? Za one koji su obecali promene i ja im poverovao, e oni su rasprodali i unistili drzavu. E, ajde onda ove koje ne podnosim da nam tu drzavu dokusure, da se vise ne batrgamo. Mozda zvuci nihilisticki, ali mi je dosta ovog stanja „ni ziv ni mrtav“.

 18. Foxi90 kaže:

  KmeEeEe kmeEeEe luzeri jedni jadni…..mamice promeni nam pelenice..

 19. Lenin kaže:

  @stormwatch Baz+.Szarok rá a szavazásokra.64 vármegyés vagyok.Mit ir Lenyin vagy Lenin?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 2 = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: