Sokovi Fresh and co, Nektar i Rauch provereno dobri

Prema recima predsednika Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), NOPS je u drugoj polovini avgusta pozvao potrošače da ne kupuju sokove “La Vita" i "La Viva" kompanije Vino Župa, Aleksandrovac, sokove pod trgovačkim robnim markama "Baš baš" i "365", preduzeća "Duga fruit", Kruševac, kao i sokove Takova iz Gornjeg Milanovca, jer, kako je naveo, imaju manji voćni sadržaj od deklarisanog.   On je napomenuo i da su uzorci sokova proizvođača Nektar (Nectar), Rauh (Rauch) i Freš end ko (Fresh & Co) bili ispravni

sok

Poljoprivredna inspekcija je izvršila akcijsku kontrolu proizvođača voćnih sokova i nektara na teritoriji Srbije, tokom koje je uzeto 25 uzoraka, od 10 proizvođača, u deset gradova.   Uzorci su predati akreditovanoj laboratoriji i rezultati ukazuju da su četiri artikla dva proizvođača bila neispravna po pitanju kvaliteta – konkretno, sadržaj voćnog udela bio je ispod deklarisanog, odnosno propisanog za tu vrstu proizvoda", naveo je načelnik poljoprivredne inspekcije Nenad Vujović.  

 

On je dodao i da ne može da iznese imena robnih marki sokova i proizvođača pre okončanja postupka. Vujović je naglasio i da sve dosadašnje analize poljoprivredne inspekcije potvrđuju da su voćni sokovi i nektari koji se proizvode u Srbiji jako kvalitetni.  

 

Srbija je proizvođač zdravstveno bezbednih kvalitetnih sokova, koji se izvoze širom sveta, od severne Amerike do Japana, poručio je Vujović.  On je napomenuo da svi proizvođači sokova u Srbiji imaju jako visoke standarde kvaliteta, uvedene sisteme bezbednosti, i da rezultati ukazuju da dugi niz godina, nismo imali nikakvih problema sa bezbednošću, odnosno zdravstvenom ispravnošću proizvoda.   Rezultati superanalize voćnih sokova dva domaća proizvođača trebalo bi da budu poznati sledeće nedelje, kada će javnosti biti saopšteni konačni podaci o nalazima poljoprivredne inspekcije.  

 

TANJUGKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: