Solarni kolekotri i u bolnici

Nakon prošlogodišnjeih radova na zameni dostrajalih prozora, Opšta bolnica u Subotici i ove godine nastavlja sa projektima koji za cilj imaju uštedu energije, kako bi se u velikoj meri poboljšala rentabilnost funkcionisanja ove zdravstvene ustanove.

 

Iz arhive: Za topliju bolnicu

U okviru Opšte bolnice u Subotici uskoro će otpočeti radovi na montiranju 144 solarna panela, koja će obezbediti energiju za pripremu sanitarne tople vode u krugu bolnice. Investiciju vrednu 29 miliona dinara finansira republički Fond za zaštitu životne sredine koji učestvuje sa 21 milion i grad Subotica sa 8 miliona. Radove će sprovesti preduzeće „Amiga“ iz Kraljeva i „SMB gradnja“ iz Subotice.

 

 Po prvim proračunima, ovim sistemom bi na godišnjem nivou bolnica uštedela oko 2,5 miliona dinara.

 

Opšta bolnica pored Kolevke i Gerontološkog centra, predstavlja treću instituciju u Subotici koja je uvela solarne kolektore kao vid snabdevanja energijom.KOMENTARI

 1. Mr.Tess kaže:

  Da li ce solarni kolektori ici na najvisi deo bolnice? Posto taj deo krova izgleda ocajno i ako se ne varam jedini koji jos nije renoviran?
   

 2. jasso kaže:

  Samo mi nije jasno ko moze da lupi crveni palac na ovakvu vest,pitam se da li smo mi mozda ludi kad podrzavamo tako nesto,to jest kad se nasto poboljsava u nasem gradu,ili su mozda ti ludi kojima nije nista dobro sto se u nasem gradu radi na poboljsavanju uslova zivota.

 3. suboticanin kaže:

  Amiga iz Kraljeva? Nemam nista protiv, ali mislim da u Subotici postoji firma koja se bavi proizvodnjom solarnih kolektora i kompletne automatike. Nisam lokal patriota ali samo mislim da bi mozda ipak bilo jeftinije. Dobro znam,  bio je tender, javna nabavka velike vrednosti, oni su bili najpovoljniji, ali ipak  …

 4. Lajoš kaže:

  Ipak treba poslati nezavisnogg revizora u subotičku bolnicu ako on postoji. Tada će mnoge stvari biti otkrivene

 5. Pajo kaže:

  Hura dobili smo koristenu magnetnu rezonansu!!!!

OSTAVITE KOMENTAR