Solidarna korpica u Subotici

Da li prilikom kupovine hleba, ikada ramišljate o tome koliko u tom trenutku postoji građana naše zemlje koji ga sebi ne mogu priuštiti? Ukoliko želite da im pomognete, sada vam se pruža prilika da to i učinite, i to putem akcije „Solidarna klopica“, koja je već zaživela u Beogradu, Nišu i Subotici.

 

Po ugledu na sličnu inicijativu, kada tokom Drugog svetskog rata siromašni nisu imali ni za hleb, u Srbiji je pokrenuta akcija „Solidarna klopica“, koja podrazumeva da se u posebno označenim pekarama može kupiti i ostaviti pecivo za one koji ga sebi ne mogu priuštiti. Narednih dana organizatori akcije očekuju sve veći odziv pekara, što će ujedno pokazati koliko smo solidarni ali i siromašni.

 

Mada se sa akcijom krenulo tek pre nekoliko dana, njeno predstavljanje na fejsbuku, koje već sad ima 48.000 pregleda, koordinatorima uliva nadu da će, sa trenutnih četiri, broj pekara, na kojima će biti istaknut poster „Solidarna klopica“ iz dana u dan biti sve veći.

 

Pekara Aroma – Segedinski put 53

Ukoliko žele da se odazovu akciji, zainteresovane pekare sve informacije mogu pronaći na internet stranici kompanije „Kioskpejdžis“, tako da su , uz nadu da će biti što manje zloupotreba, očekivanja da će hleb i peciva zaista otići u ruke onima kojima je takva pomoć više nego dragocena.

 

 

RTVKOMENTARI

 1. gostina kaže:

  U Trgopromet u Subotici je juce usla jedna bakica i pitala radnicu „Sine jel ima ovde  onog hleba iz solidarne korpe za nas koji nemamo dovoljno sredstava?“, radnica je rekla „Auu bako nema tu nista, to su samo jeftinije cene za neke proizvode“ i okrenula se i nastavila da radi. Baka je zatim pitala:“Jel mi mozes pokazati onda koji su to proizvodi i cene jer ne vidim dobro?“. Radnica je nervozno preokrenula ocima, a baka je rekla:“Ako ti je tesko ne moras onda!“, na sta je radnica dosla do nje i pokazala joj dve cene salame i okrenula se i otisla. Baka je ostala da sama i dalje gleda, a naisla je nova ljubaznija radnica koja joj je pokazala dalje sta sve spada u „klopu solidarnosti“… 
  Da li je „klopa solidarnosti“ samo marketinski trik za skupljanje poena odredjenih stranaka ili institucija(ne zalazim u to, jer ne znam ko je pokrenuo tu akciju, ali mislim na pokretaca po strankom ili institucijom), ili samo jos jedan projekat na kome su odredjeni ljudi stavili pare u svoj dzep i nalepili sramne etikete sa cenama na proizvode koje svakako socijalno ugrozeni nece moci da kupe, ili je to trebalo da bude neki humani projekat i gest pomoci, najbolje ce znati oni kojima bi najvise znacila „klopa solidarnosti“… Znam samo da je bakica posle razgledanja cena izasla praznih ruku iz Trgoprometa….

 2. JimmyQ kaže:

  Ovo se već odavno radi u većini evropskih zemalja ali i u zemljama u našem okruženju…U Hrvatskoj je odnedavno krenulo i nešto kao „kafa za kasnije“ –> platiš još jednu kafu u kafiću koji ima oznaku da se tamo može popiti ona „za kasnije“ i onda  uđe osoba koja ne može to da plati i pita jel neko ostavio kafu danas…Neka i oni malo uživaju na suncu s drugima,  a ne uvek sami po klupama..pogotovo dobro dođe zimi…Lepa stvar, samo da se ne zloupotrebljava!

 3. Kleopatra kaže:

  A ti gospoja Branislava ti si sigurno prisla toj bakici i ponudila joj svoju pomoc?

OSTAVITE KOMENTAR