Šou u režiji SVMa i DSa

Nakon dva meseca pauze, lokalni parlament je zasedao i po običaju odbornici su bili veoma "žustri" jedni prema drugima. Predlozi odluka su se tumačili onako kako je pojedincima odgovaralo, tako da je i tačka koja se odnosila na rebalansa budžeta, potegla pitanja kolektora 7, izgradnje puteva, formiranije preduzeća "Privredni tehnološki parkovi", "Parka Palić" itd.

Slika

Rebalansom je predviđeno 218 miliona dinara više za ovogodišnji budžet od prenetih sredstava od prošle godine što nije često slučaj, barem u Subotici. Višak će se uglavnom dati Direkciji, 184 miliona dinara za poboljšanje infrastrukure, uglavnom puteva. Opozicija u gradskom parlamentu nije glasala za rebalans budžeta, jer smatra da su u pitanju "virtuelne pare".
Dobar deo sednice vodile su se pojedinačne rasprave između SVM-a i DS-a gde su nekadašnji koalicioni partneri optuživali jedni druge za stanje u gradu i naravno ko je kriv što se godinama kapitalni projekti ne završavaju.
Pored toga, odbornici su ponovo usvajali tačku koja se odnosi na popularno nazvani "kostur" – Plan detaljne regulacije za Zonu 1. Usvojen je predlog da se ta površina proglasi od javnog značaja i na njoj izgradi objekata sa kulturnim sadržajima, a ne kao što je do sada planirano da se gradi stambeno-poslovni objekat.
Odbornici su usvoji i Odluku o priznanju “dr Ferenc Bodrogvari” za 2010.godinu da se dodeli pijaniskinji Eniki Gereg, profesoru violine Miloš Nikolić i romanopiscu i esejisti Slobodanu Vladušiću. Zvanje počasnog građanina dodeljeno je književniku Otu Tolnai i profesoru Stevanu Vasiljevu, dok ove godine priznanje Pro urbe dobijaju profesor u penziji, Marija Šilak, predsednik Subnora Vladimir Večić, istoričar Mirko Grlica, filozof Tomislav Žigmanov i preduzeće "Simens".

Sednica je prekinuta i nastavlja se sutra u 8,30 časova.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

33 + = 41

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: