Spajanje Direkcije za izgradnju i Zavoda za urbanizam

Subotičko Gradsko veće usvojilo je rešenje po kojem će se Javno preduzeće "Zavod za urbanizam" pripojiti "Direkciji za izgradnju grada", a konačnu reč o ovoj fuziji daće Skupština grada Subotice.

 

Ovom odlukom doći će do spajanja ova dva javna preduzeća, koja su kao zasebni pravni subjekti poslovali od početka jula 2005. godine, kada su nastala iz tadašnjeg Javnog preduzeća "Zavod za urbanizam, izgradnju i uređivanju Opštine Subotica".

javna-preduzeca-subotica_660x330

U materijalima sa sednice Gradskog veća koji su priloženi uz ovo rešenje, navodi se da je odluka doneta od strane nadležnih organa dva preduzeća "zbog uočenih manjkavosti", te da će se pripajanjem Zavoda Direkciji u budućem radu ostvariti brojne prednosti i uštede.

 

Neke od navedenih su smanjenje poreskog opterećenja preduzeća, zatim to da Direkcija više neće plaćati Zavodu usluge koje od njih naručuje, a samim tim neće plaćati ni porez, a takođe neće biti troškova rada nadzornog odbora. 

 

Novo preduzeće će imati jedinstven menadžment i jednog direktora, što će omogućiti uštedu značajnih finansijskih sredstava na ime zarade.

 

Svi dosadašnji radnici Zavoda za urbanizam, njih 43, postaće radnici Direkcije za izgradnju, čime će ovo preduzeće imati ukupno 108 zaposlenih.

 

Osim ovog, Gradsko veće je na sednici usvojilo predloge rešenja o davanju saglasnosti na imenovanje urednika Radio Subotice. 

 

Ukoliko dobiju saglasnost Skupštine, Ivana Petrekanić Sič i Erne Nemet ostaće urednici redakcije na hrvatskom, odnosno mađarskom jeziku i u narednom periodu, dok će nova urednica redakcije na srpskom jeziku biti Tatjana Milošević. 

 

Ona će na toj poziciji zameniti dosadašnju urednicu Ljiljanu Elek.

 

Članovi Gradskog veća takođe su predložili Skupštini da Ferenc Marton i Vesna Prćić budu i u narednih šest meseci vršioci dužnosti direktora Javnog preduzeća "Palić – Ludaš", odnosno "Pogrebno".

 

Veće je takođe usvojilo zaključak o prihvatanju Izveštaja nezavisnog revizora Skupštini grada Subotice o izvršenoj reviziji konsolidovanog završnog računa Subotica, sa stanjem na dan 31. decembar 2013. godine.KOMENTARI

 1. fer kaže:

  gde ce slavinka cvijetic savetnica u direkciji?

 2. Marija kaže:

  Bravo za ovu odluku.Zavod za urbanizam je uvek dobro poslovao i nije ga trebalo ni razdvajati smiley

 3. Anonimni kaže:

   

  Marija:

   

  Bravo za ovu odluku.Zavod za urbanizam je uvek dobro poslovao i nije ga trebalo ni razdvajati smiley

   

   

  Kako mislis da je dobro poslovao? Od cega oni zaradjuju pare ako nije tajna?

OSTAVITE KOMENTAR