Spartak bio na korak od čuda u Madridu

Veliko bravo za fudbalerke Spartaka iz Subotice! Prvakinje Srbije bile su blizu velike senzacije i plasmana u osminu finala Lige šampiona. Posle poraza na svom terenu od Atletiko Madrida (2:3), dugo su imale vođstvo u glavnom gradu Španije. Na kraju je dalje otišao bolji tim – 1:1.

Međutim, za sve što su prikazale u dvomeču sa trostrukim uzastopnim prvakom Španije, devojakama iz Subotice kapa dole. Atletiko je ubedljivo najbolja ekipau Španiji, ima i najboljeg golmana na svetu Van Vendebelu. I ne samo nju. Krcat je sastav Atletika od reprezntativki Španije i Brazila.

Logično je što su domaće igračice imale loptu mnogo više tokom čitavog meča. Uglavnom se igralo ispred gola Andree Kostić, ali su se Subotičanke grčevito branile. I ne samo to. Možda bi senzacija bila potpuna da je Violeta Slović u 52. minutu pogodila sa kreča. Nije. I opet se Subotičanke nisu predale. Stigle su do prednosti u 67. minutu. Bio je to odličan kontranapad. usledio je centrašut sa desne strane, a Kajla Adamek je bila sigurna sa pet metara.

U tim trenucima je igračicama Spartaka nedostajao samo jedan gol. Međutim, Atletiko je još više stezao. Nije bilo rešenja za Brazilku Şilvu. Probijala je kada god je mogla. Upravo posle njenog prodora izjednačila je Strom. Bio je to kraj svih nadanja Subotičanki.

 

mozzartsport.comKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR