Spartak dobio derbi u Vizuri

Vizura Wall Art – NIS Spartak 0:3 (14:25, 26:28, 25:27)

 

U derbi meču devetog kola Viner štetiše super lige Spartak je Vizuri naneo prvi poraz na domaćem terenu. Ujedno, Subotičanke su od Novobeograđanki preuzele drugu poziciju na tabeli.

 

Meč koji je trebalo da bude odigran još u subotu dva puta je odlagan, s obzirom da zbog snežnih smetova i kolapsa u saobraćaju Subotičanke nisu uspevale da stignu do Beograda. Očigledno da su im dva dodatna dana mnogo značila, sjajno su se spremile za meč i poptuno zasluženo su pobedile velikog rivala.

 

 

Gošće su sjajno otvorile meč, igrale su kao u transu i vrlo lako su došle do velike prednosti (16:10). Kako je prvi set odmicao ta razlika se samo povećavala, do konačnih 25:14.

 

Mnogo uzbudljivije bilo je u naredna dva perioda. U drugom Spartak je u završnici vodio čak sa 24:19, a potom je suledila serija Vizure od šest poena, pa su domaće čak imale i set loptu (25:24). Nisu uspele da je realizuju, Subotičanke su se tada provukle i duplirale prednost – 28:26.

 

Činilo se u trećem setu da će se pokrenuti letargična ekipa sa Tošinog bunara, koja je isto kao i u prethodna dva seta u treći, ispostaviće se i poslednji, ušla sa minusom (11:6). Proradila je u tim trenucima Tijana Bošković koja je donela izjednačenje ekipi, a asom Savićeve Vizura je stigla i do prvog preokreta (14:13).

 

Iako su vodile do same završnice (23:21) domaće nisu uspele barem setom da se zadovolje, baš kao i tokom čitavog susreta, i u završnici ovog seta odlični blokeri Spartaka Medićeva i Trnićeva pročitale su napade Buše i Čikirizove, a tačku na epilog i zasluženi trijumf stavila je Trnićeva – 27:25.

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: