Spartak krenuo sa pripremama

Subotičani počeli zimske pripreme. Kurćubić još računa na mladog centarfora Đorđa Despotovića, koji stiže u četvrtak. Odrešene ruke dobili Veselinović i Đorđević. Puškariću otvorena vrata.

Poput svojih kolega iz Crvene zvezde, OFK Beograda, Hajduka iz Kule, Vojvodine, Donjeg Srema i niškog Radničkog, fudbaleri Spartak Zlatibor vode počeli su da treniraju, a Suboticu će napustiti 31. januara.

 

Tada će se preseliti, najverovatnije, u Budvu, gde će se zadržati do 14. februara. Za sad su ugovorili kontrolne mečeve protiv Debrecena u Mađarskoj 26. januara i 30. janura protiv Proletera. U Crnoj Gori bi trebalo da odigraju šest utakmica a generalka će održati u meču protiv Kapošvara iz Mađarske.

 

Sportski direktor Miodrag Morača rekao je da su trenutno svi igrači još u klubu.

 

“Danas nedostaju samo opravdano odsutni. Đorđe Despotović i Marko Jondić se priključuju u četvrtak, a Miloš Bokić treba da se javi sa nalazima od lekara”.

 

Što se tiče odlazaka, Veselinović i Đorđević imaju odrešene ruke od strane kluba da promene sredinu, dok se Puškariću neće praviti smetnja da napusti klub ukoliko nađe povoljan inostrani angažman.

 

“Odigrao je izuzetnu sezonu, imamo dogovor sa njim da mu nećemo praviti problem ako bude našao klub u inostranstvu. A ako i ne ode, želja nam je da ostane sa nama. Što se tiče Veselinovića i Đorđevića, priča je iu dalje ista. Preporuka je da Veselinović nađe novi klub, jer njegova minutaža ne zadovoljava ni njega ni nas, upravo kao u slučaju Đorđevića”.

 

Ekipi Petra Kurćubića priključeno je i nekoliko igrača iz klupske filijale, Fudbalskog kluba “Palić” (Jočić, Jondić, Ljubenović, Antonić i Ićitović), a on je istakao da će u uvodnom delu priprema ekipa samo lagano trenirati.

 

“Sledi nam testiranje u Beogradu, a prave pripreme kreću 15. januara”, najavio je trener.

 

Subotičani su prvi deo sezone završili u sredini tabele, na osmom mestu. Osvojili su 22 boda, a na svom Gradskom stadionu nisu poraženi ni od Partizana (2:2) ni od Crvene zvezde (3:0).

 

MondoKOMENTARI

  1. JaPaDa kaže:

    Despotović prelazi u Zvezdu 100%. Zvezda nije uspela da plati račune pa su im isključili grejanje. Dovode Despotovića da im greje klupu. Mirić ne može više sam.

OSTAVITE KOMENTAR