Spartak na Banjici završio fudbalsku sezonu

Igrači Rada ušli su u poslednju utakmicu fudbalskog prvenstva sa mnogo više motiva od svojih protivnika iz Subotice. Samo pobeda im je značila šansu da ostanu u nekoj od kombinacija za opstanak u Superligi.

 

Već posle pola sata igre „Građevinari“ su imali zalihu od dva gola. Da ne bude monotonija, pobrinuo se Nosković u 58. minutu kada je glavom smanjio na 2 : 1 i tako ostavo pristalice Rada da strepe do poslednjeg minuta.

Mogao je nakon toga Spartak do izjednačenja ali se sudija nije usudio da dosudi penal za Plave posle jednog izuzetno grubog faula pred praznim golom Rada. Neverovatno!

 

Zadnji  sudijin zvižduk označio je kraj utakmice i ovog prvenstva, što se tiče Subotičana.

 Posle 30 utakmica, Spartak je sezonu 2013/2014. završio na desetom mestu. Sa samo 24 data gola, dakle manje od jednog po utakmici, to se može smatrati solidnim plasmanom.

 

FK Rad je ovom pobedom izborio pravo na baraž utakmicu sa Metalcem iz Gornjeg Milanovca, koja ima da odluči ko će se naredne sezone takmičiti u Superligi. Društvo najboljih napuštaju Javor i Sloboda iz Užica.

 

RAD – Spartak 2 : 1

 

Spartak : Janošević, Petrović, Kovačević, Šarac, Mezei,, Milić, Antonić, Ilić, Farkaš, Vojvodić, Mrkela (Igrali još : Nosković, Novaković i Trivunović)

rad spartakKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR