Spartak na Čika Dači nekad i sad

Pred sutrašnje gostovanje u Kragujevcu, na superligaškoj premijeri FK Radnički 1923 , podsetimo se kako je izgledao poslednji susret ova dva kluba.

Tog proleća 1998. godine, Spartak je uhvatio voz za elitu dok su Kragujevčani ostali ispod crte. Ipak, na stadionu Čika Dača, van svih očekivanja, okupio se rekordan broj gledalaca. Fudbalski spektakl u velikom stilu. Na feštu su otišli i Marinci i na kraju se radovali. Antal Puhalak je svojim golom za 2 : 1 zapečatio sudbinu domaćina.

I sutrašnji dan je veliki za Crvene. Možda će i ta utakmica biti za pamćenje.

Video :
KOMENTARI

 1. sale_kg kaže:

  Nije to poslednji susret ova dva kluba. Poslednji je na Cika Daci je odigran 11.11.1998. u 1. saveznoj ligi i rezultat je bio 3:2 (0:2). Strelci za Radnicki su bili Goran Milovanovic (2) i Vele Ivanovic (1). Snimak je sa te utakmice.

 2. Lansky kaže:

  Ako je ovo snimak iz jesenjeg dela, onda se ponovio fenomen iz predhodne utakmice na kojoj je takođe bio pun stadion. Tada Radnički ipak nije ostao ispod crte. Probio se kroz baraž.
  Pozdrav Saletu !

  1 B liga 97 – 98 

 3. djomla kaže:

  Ono sto je Lansky za istoriju fudbala u Subotici to je sala_kg za Kragujevac. Sala dobro dosli u super ligu, samo pazi necemo biti blagi prema novajlijama. 🙂 
  .
  Ako budes u Kragujevcu nacini koju fotografiju za nas, da vide Suboticani kakav Kragujevac ima stadion. 😉

 4. sale_kg kaže:

  Pozdrav momci. 🙂

  Da, Spartak je 2x 1998. napunio stadion u Kragujevcu. Jednom je bilo oko 30 000 ljudi, drugi put oko 25 000. 🙂

  Ne ocekujemo rezultat protiv Spartaka, s obzirom na igracki a pre svega trenerski kadar, ali vredi se nadati. 🙂 Bicu na stadionu, ali ne na tribinama, bicu sa advokatom FK Radnicki na terenu iza vaseg golmana u svetlo-zelenom markeru. 😀

 5. djomla kaže:

  Konferencija za novinare povodom utakmice…

  Zastava soliter.com

OSTAVITE KOMENTAR