Spartak nadigrao Rad

Ako se za efikasnost smatra odnos šuteva u okvir gola naspram broja postignutih pogodaka, onda je Spartak u prvom poluvremenu ostvario 200 procentni učinak. Jedan šut i dva gola, sasvim dovoljno za sigurno vođstvo protiv Rada.

fk-spartak_660x330

Sve je počelo da bolje ne može. U šestom minutu kapiten Torbica u svom stilu, šut po zemlji sa 25 metara, lopta je najpre udarila u stativu, otišla na drugu stranu i zaustavila se u mreži.

1:0 za domaćina

Plavi su taktički zatvorili prilaze svom golu a ofanzivne ambicije su ograničili na kontranapade. Jedan takav je uspeo u 33. minutu. Mrkela je tražio niskom loptom saigrača ispred gola, brži je bio Radov defanzivac  Ljubinković ali, umesto u korneru, lopta je završila u mreži.  2:0 !

Drugo poluvreme se igralo na sve ili ništa. Takva strategija  je ostavila prostor igračima Spartaka za kontre. Iz dve čiste situacije Ivanović je propustio da se proslavi. Najpre je prebacio gol sa 10 metara a onda pogodio golmana sa peterca. Imao je i Rad svoje prilike, jednu takvu je iskoristio Maraš u 70. minutu i uneo neizvesnost u poslednjih dvadesetak minuta utakmice.

Spartak – Rad 2:1

Spartak: Janošević, Antonić, Kovačević, Jočić, Branković, Šljivić, Tumbasović, Ilić (60. Ivanović) , Torbica, Mrkela (86. Jondić), Milić (55. Mudrinski)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: