Spartak obezbedio prolazak u drugi krug

Fudbalerke Spartaka su opravdale ulogu favorita nad ekipom Agarista, prvakinjama Moldavije. Ubedljivom pobedom od 4:0 “golubice” su obezbedile prolazak u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tokom cele utakmice Spartak je bio dominantna ekipa, stalno je napadao, ali je rezultat prilično “tanak”, ako se za ovu tvrdnju posmatraju samo statistički pokazatelji. Od ukupno pokušaja da ugrozi gol protivnika čak 21:1 je u korist Spartaka. Naravno, za “tanak” rezultat se mora odati priznanje protivničkoj ekipi na disciplinovanoj i požrtvovanoj igri, a posebno iskusnoj golmanki Alini Şaitan (29) koja se uvek nalazila na pravom mestu otklanjajući mnogobrojne opasnosti po svoju mrežu.

Odbrana Agariste popustila je u 32. minuti. U listu strelaca se upisala Tijana Filipović, a asistirala je Natalija Obradović. Naredna tri gola postiže kapitenka Violeta Slović. Sva tri gola Slovićeva postiže u drugom poluvremenu. Prvi je postigla u 60. minuti na asistenciju Aline Baka, drugi u 70. minuti na asistenciju Tijane Matić i treći gol za konačnih 4:0 u 90+2 minutu na asistenciju Milane Golubović.

Spartak će narednog rivala saznati u petak, 6. novembra, kada će se održati žreb. Prolaz u drugi krug obezbedilo je 20 ekipa, a utakmice bi trebale da se odigraju 18. i 19. novembra. Pobednici drugog kruga, 10 ekipa, stiču prolaz među 32 ekipe u Ligi šampiona.

tekst i foto: zfk-spartak.in.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR