Spartak povlašten u žrebu za kup

Fudbalski tim Spartaka naći će se u povlaštenoj grupi prilikom žreba za osminu finala kupa. Tako u narednom kolu neće moći da se sastane sa Zvezdom, Partizanom ili Vojvodinom ali s obzirom da u drugom šeširu nije ostalo puno lakih protivnika, žreb će svakako biti zanimljiv.

lavkup

Učesnici osmine finala će, a na osnovu takmičarskog plasmana u prethodnoj sezoni, biti podeljeni u dva šešira sa po osam ekipa. U prvom se nalaze :Jagodina, Vojvodina, Partizan, Crvena zvezda, Sloboda Point, OFK Beograd, Spartak i Donji Srem, a u drugom su : Radnički (Niš), Radnički 1923, Novi Pazar, Napredak, Čukarički, Voždovac, Jedinstvo Putevi i Borac (Čačak).

 

Ceremonija žreba parova osmine finala Kupa Srbije biće obavljena 8. oktobra, tačno u podne, u Staroj Pazovi. Utakmice ovog takmičarskog kruga na programu su 30. oktobra.

 

Po određivanju para, prednost u dobijanju domaćinstva dobiće klub koji je u prethodnom takmičarskom krugu bio gost. Ukoliko je od dva učesnika jedan u okviru šesnaestine finala bio gost, a drugi domaćin, onda će meč biti odigran na stadionu prve ekipe. U slučaju da su oba učesnika u prethodnoj rundi bili domaćini ili gosti, dodatni žreb odrediće domaćina naredne utakmice.

 

Do kraja godini biće odigrane i utakmice četvrtfinala Kupa Srbije, a termin je 4. decembar. Polufinalne utakmice su zakazane za 26. mart i 9. april 2014, a finale za  7. maj.  KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR