Spartak – Škola Sportova

Svi sportovi na jednom mestu!!! :)

Sportska Školica je poseban oblik sportske aktivnosti u koji se uključuju deca predškolskog uzrasta i mlađe školske dobi gde steču osnove većinih sportova primerenih njihovom uzrastu.
Cilj univerzalne sportske škole je da populaciji zdrave dece od 4 – 10 godina osigura razvoj svih fundamentalnih antropoloških osobina i pravovremeno usmeravanje u onu sportsku granu za koje dete ima najviše afiniteta i interesa .

Slika

Ostvarenje cilja postiže se kroz: igre loptom, borilačke igre, vežbe oblikovanja, atletiku, gimnastiku, plivanje, skijanje, motoričke strukture slobodnih kretanja (trčanje, hodanje), skokove, bacanja itd.
Elementarne tehnike gore navedenih sportskih grana u ovoj fazi univerzalne pripreme usvajaju se isključivo kroz elementarne igre kroz koje će se otkriti interes dece za pojedine grupacije sportova, a na kraju ove faze deca se usmeravaju za one sportove za koje pokazuju najveći interes i sposobnosti.
Celokupna aktivnost čoveka, njegovo mentalno i emocionalno ponašanje, ima za osnovu motoričko ponašanje, jer sve počinje pokretom. Motoričko ponašanje podrazumeva rešavanje problema prilikom kretanja i izvođenja raznih pokreta. Ono obuhvata ne samo fizički deo, već i intelektualno i emotivno učešće, koje je najviše izraženo kod dece u najmlađem uzrastu, zato što je dokazano da ona učestvuju u motoričkom ponašanju celim svojim bićem. Dokazano je da je predškolski uzrast najznačajniji u celokupnom formiranju ličnosti. Kasnije samo dolazi do učenja raznih modifikacija i prilagođavanja raznim situacijma u životu. Međutim, roditelji, kao i mnogi sportski stručnjaci neznaju ili zaboravljaju da dete svoje sposobnosti može najviše da razvije do šeste, najkasnije do osme godine.

Pogledajte: http://www.skolasportova.tk

Dođite i vi! :hi:

Prijavite se na 064/1815385KOMENTARI

 1. GS kaže:

  SuTeam škola sporta je ona najbolja.Dođite i uverite se!!!

 2. Evica kaže:

  Spartak = gradski budžet ?
  "Čestitam"
  Živeli festivali i klubovi "Spartak"!

 3. GS kaže:

  Mislim da ova škola nema veze sa gradskim budžetom i uopšte sa gradom,škola je privatna!!Ako grešim neka mi neko razjasni!?

 4. gorki kaže:

  ako je privatna ne moze se zvati Spartak.

OSTAVITE KOMENTAR

23 + = 28

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: