Spartak u finalu

NIS Spartak – Vizura Wall Art 3:0 (26:24, 26:24, 25:16)

 

Kao i prošle godine u finalu plej-ofa igraće Crvena zvezda i NIS Spartak. Subotičanke su u majstorici slavile protiv Vizure, koja je posle tri susreta polufinala vodila sa 2:1, ali nije imala snage da seriju privede kraju u svoju korist.

 

Spartak je najpre vratio brejk u Novom Beogradu u četvrtom meču, a potom je odigrao sjajno u majstorici koja im je donela drugo uzastopno finale doigravanja za titulu prvaka Srbije.

 

Vizura je šansu propustila u prvom setu. Odlično su gošće krenule, povele najpre sa 8:5, a na drugom obaveznom predahu imale su i velikih „plus šest“ (16:10). Vodila je Vizura i sa 21:18 u završnici, ali ni to im nije bilo dovoljno da dobiju prvi set.

 

Proradio je u najbotnijim momentima blok i servis Subotičanki, koje su uspele da preokrenu (22:21), a potom u neizvesnoj završnici i da reše prvi period igre u svoju korist – 26:24.

 

Iako je isti rezultat bio na kraju drugog seta, on je imao sasvim drugačiji tok. Ovoga puta Spartak je imao prednost tokom čitavog seta, a na kraju je Vizura zapretila. Vodile su Subotičanke sa 16:11, pa sa 21:18, ali su tek na razliku okončale ovaj period – 26:24.

 

U trećem setu nije bilo nikakvih dilema. Od starta je ekipa Damira Petkovića nametnula ritam, a kad je stekla prednost od 20:8 sve je bilo gotovo. Vizura je uspela samo donekle da smanji razliku, ali je bio to njihov poslednji set u ovoj sezoni – 25:16.

 

WienerligaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR