Spartak Vojput startuje u evropskom kupu

U nedelju 17. februara, rukometaši subotičkog Spartaka igraju 1/8 finala evropskog Čelendž kupa. Protivnik je rukometni klub ESCH iz istoimenog grada u Luksemburgu. U prvoj utakmici Subotičani su gosti a revanš meč je zakazan za 24. 02. u Subotici.

 

Esch-sur-Alzette, Luxembourg

Biće to jedna od retkih prilika da neka od subotičkih sportskih ekipa uzme učešće u evropskom takmičenju i tako nam pruži priliku da vidimo gde nam je mesto u međunarodnim okvirima.

 

U onim sportovima gde naš nacionalni tim spada u evropski vrh i gde postoji tradicija dobrih igrača i rezulatata, ovakva takmičenja privlače publiku ali i pronose po Evropi ime našeg grada i naših boja. Rukometna reprezentacija Srbije je aktuelni evropski vicešampion.

 

Iako su odbojkaši i odbojkašice osvajači evropskog prvenstva i ovaj sport poslednjih dvadesetak sezona donosi puno radosti navijačima, Spartakove odbojkašice ne mogu da učestvuju u evropskom kupu mada već više sezona u nazad osvajaju poziciju za učešće u tom takmičenju. Razlog je nedostatak novca, iako bi to donelo više atraktivnih utakmica za subotičku publiku a devojkama međunarodnu afirmaciju i nagradu za visokok plasman u domaćem prvenstvu za koji se bore cele sezone.

 KOMENTARI

  1. Usputachni kaže:

    Dokle smo dosli da imamo odbojkasice koje ostvaruju rezultat u drzavi a ne mogu u Evropu jer nema para?!Ne mogu da nadju bar jednog sponzora u “gradu”.Pa to je tuzno da tuznije ne moze biti!

  2. Milka kaže:

    jos tuznije je da nemamo prvoligasa u kosarci, veruj mi !!!!

OSTAVITE KOMENTAR