Spartakove fudbalerke brane trofej u Rimu

Kapitenka Violeta Slović sa pobedničkim peharom (FOTO: SparakMedia 2015)

Kapitenka Violeta Slović sa pobedničkim peharom (FOTO: SparakMedia 2015)

 

Srpske šampionke u ženskom fudbalu i ove godine su pozvane na međunarodni turnir „Roma Caput Mundi“ koji se održava pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Italije (FIGC), a u organizaciji Regionalnog odbora Lazio.
Ovogodišnji jubilarni deseti turnir „Roma Caput Mundi“ održaće se od 29. februara do 4. marta, a u programu ženskih ekipa će učestvovati 6 timova raspoređenih u dve takmičarske grupe:

Grupa A: Grupa B:
  • ŽFK Ekonomist (MNE)
  • AS Roma femminile (ITA)
  • RES Roma (ITA)
  • ŽFK Spartak (SRB)
  • FK Gintra-Universitetas (LTU)
  • C.R. Lazio (ITA)

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, zvaničnici Fudbalskog saveza Italije su predočili podatke da u Italiji ima 22.564 registrovanih fudbalerki, od kojih je čak 10.722 mlađe od 18 godina, koje su povezane u 390 klubova i takmiče se pod okriljem FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio).

Uzimajući u obzir igrački potencijal Italije i činjenicu da je tek oko 10% od tog broja registrovanih fudbalerki u Srbiji, ispada da su subotičke Golubice napravile pravi podvig osvajanjem prošlogodišnjeg turnira, kada su iza sebe ostavile moćne Dankinje (Odense BK) i domaćine RES Romu i C.R. Lazio. Podmlađena ekipa Borisa Arsića veruje da će i ove godine smoći snage i ponoviti podvig.

Domaćini će za svoje goste prirediti svečani prijem kod gradonačelnika Rima, a za predstavnike ŽFK Spartak predviđen je kraći susret i sa zvaničnicima ambasade Republike Srbije u Rimu. Za učesnice turnira, u danu za odmor, ljubazni domaćini će organizovati turističko razgledanje znamenitosti Rima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

77 + = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: