Spartakovi ateltičari na takmičenju i pored jake zime

U Novom Sadu je za vikend održano otvoreno prvenstvo u Hali u atletici za pionirke i pionire na kome su učestvovale i pionirke AK Spartak iz Subotice. Trka je održana i pored izuzetno teških vremenskih uslova.

 

U izuzetno jakoj konkurenciji najboljih pionirki i pionira iz Vojvodine subotičke atletičarke su i pored vrlo rane faze zimske sezone ostvarile izuzetno dobre rezultate.

 

Ilić Jovana ( 1997 ) u svojoj poslednjoj prionirskoj trci u karijeri je ostvarila odličan rezultat od 8.37 na 60 m i zauzela odlično treće mesto, iako je samo pre nekoliko dana bila bolesna od stomačnog gripa, a nekoliko dana je bila čak i u bolnici. Jovana će se tokom zime spremati za dvoranska takmičenja i pokušaće da spusti lični rezultat ispod 8 sekundi. Jovana će pokušati da tokom zimskih priprema povrati snagu i izdržljivost neophodne da se ovakav rezultat ispuni.

 

Luna Vodana Jović ( 1998 ) je učestvovala u disiplini 60m uz odličan rezultat od 8.47 i zauzela odlično 4 mesto, a u trci na 60m prepone je ponovila isti plasman u konkurenciji izuzetno jakih preponašica uz novi lični rekord od 10.08. Luni je 60m prekratka disciplina i ona će se tokom zime spremati za takmičenja u dvorani u disciplini 400m gde će pokušati da udje u juniorsku (ili čak seniorsku) reprezentaciju na 400m. Prema rečima njenog trenera Joške Kerešija, Luna je u ovom trenutku spremna da istrči i oko 57 sekundi u dvorani čime bi napravila krupan korak u pravcu ispunjenja reprezentativne norme!

 

Luna

Revid Valentina ( 2001 ) najmlađa takmičarka spartakove ekipe je uspela da uđe u finale na 60m i ostvari fantastičan rezultat 9.05 na 60m (u kvalifikacijama je istrčala 9.07s na 60m) čime je pokazala da će ako treninzi budu u redu i zdravlje je po ovoj jakoj zimi posluži biti spremna da tokom zime i proleća kada konačno postane takmičarka mlađe pionirske konkurencije imati šanse da istrči izuzetne rezultate na 60m i 300m.

 

Atletičarke i atletičari Spartaka sada nastavljaju sa osnovnom fazom priprema, nakon čega planiraju da putuju za Novi Sad ili Budimpeštu na pripreme i da pokušaju da učestvuju u barem nekoliko dvoranskih trka tokom januara i februara 2013.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR