Spartaku 40 % od Kovačevićevog budućeg transfera

Mnogi su se letos našli u čudu kada je  fudbaler Spartaka prešao u redove Crvene zvezde za cifru od  svega 80 000 evra. Kada se zna da je reč o veoma talentovanom igraču i mladom reprezentativcu, onda je to daleko ispod onoga što je njegova realna vrednost.

 

Sada se međutim zna da je njegov odlazak za nisku cenu tek investicija za budućnost. Klauzula Kovačevićevog ugovora kaže da Spartaku sleduje 40 odsto od vrednosti transfera koji bude ostvaren fudbalerovim odlaskom u inostranstvo.

 

To je nekako i očekivano objašnjenje jer se zna da je Crvena zvezda u debelim dugovima.

Što se tiče Spartaka, u ovom klubu će i dalje nastaviti da navijaju za Aleksandra Kovačevića i raduju se njegovom napretku na berzi fudbalskih profesionalaca.

 KOMENTARI

 1. roki kaže:

  Ja ga ne bi dao Zvezdi ispod 1 milion eura. Zvezda platila ono drvo Onjila 450.000 eura a za ektra talenta Kovacevica samo 80.000 eura.
  Ne zaboravite sta je ova nova garnitura u Zvezdi uradila kad je dosla, prvo je svim postojecim ugovorima koji su bili preko 20 posto, smanjila te procenta i rekla je da vise nikome nece davati vise od 20 posto od buduce prodaje.
  Pa zar tu onda nije nesto mutno. Ko nama garantuje da neka sledeca uprava u Zvezdi nece ponistiti ovih 40 posto i reci da nam pripada samo 10 posto….. 
  Simovic je vec uzeo pare u dzep jer je i sam svestan da mu ja ovo zadnja godina u Spartaku. Covek je do guse u dugovima, nece mu ni ova mutljavina sa Kovacevicem uspeti.

 2. igrac kaže:

  roki što se raduješ da jedini finansijer Spartaka i čovek koji ga je spasio od gašenja izađe iz priče oko kluba..jel znaš nešto što mi neznamo…? npr ko je toliko sposoban u gradu da vodi klub i da ga održi u elitnom rangu…posle xx godina deca iz Subotice se pozivaju u reprezentaciju Srbije a ti se našao pozvan da nešto komentarišeš.

  kakva mutljavina sa kovačeviće šta lupetaš…u trenutku kad je kovačević prelazio u zvezdu…Spartak je bio u nezavidnoj situaciji jer nije bio ostvaren ni jedan transfer mesecima unazad..despotović je tek posle realizovan..drugo i zvezda u tom trenutku nije imala keša…80K + 40% je dobar posao za klub…mali kova je glavom bio u zvezdi odavno i takvog igrača je teško zadržati a i besmisleno. odradio je pošteno vreme u Spartaku, borio se na terenu kao da je rođen ovde.

  ti se roki nadaj da će neka sledeća uprava poništiti procente Spartaku…nadaj se da izgubimo to što imamo..ali to samo govori o tebi ko si i kakav si.

  bye

 3. SU kaže:

  player-u bez nervoze!

  zar nevidiš da je roki običan provokator

  moje mišljenje je da mi konačno imamo stabilnog prvoligaša…da klub raste svakim danom a to se najviše vidi kroz rad sa decom i školom fudbala…samo da se taj stadion sredi i da Subotičani steknu naviku tj povrate naviku dolaska na stadion. nekad davno, sećam se kao dete, stadion je bio pun i kad je Spartak ispadao u drugu ligu. Ali to nema veze sa našim klubom…pa na dve utakmice sad na turniru Ćele Vilotić nije bilo 300 gledala ukupno..a npr u Vrbasu 1500 na jednoj…

  uzdravlje svima..i naredni vikend svi na stadion..ostavite zadimljene kafiće i monitore u koje buljite po ceo dan..ženu i decu pod ruku i prošetajte se do stadiona ako ništa drugo da bar vidite kako je Grad počeo da sređuje stadion. 

OSTAVITE KOMENTAR