Spomen česma i fontana na Paliću će biti obnovljene

Nakon što je prošle godine ukradena ploča sa spomenika Lajošu Vermešu, ona je nedugo nakon toga i obnovljena uz mali dodatak – video nadzor.

 

Zimus je takođe došlo do krađe. Za samo dve nedelje ukradena je bronzana figura patke sa Spomen česme i dve bronzane figure sa fontane u Velikom parku. Ovi objekti od velikog značaja za Palić i Suboticu su i dalje u oštećenom stanju sa tom razlikom što su pokriveni video nadzorom.

 

U Park Paliću su nam potvrdili da će do obnove ovih zdanja doći tokom godine. Obnova će teći u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture, koji je dao predlog da se tokom obnove česme i fontane ugradi i alarm kao dodatna sigurnost od krađe. Kako za naš portal potvrđuju iz Zavoda za zaštitu spomenika, gipsani kalupi za ukradene figure postoje, i njih je svojevremeno izradila vajarka Vera Gabrić Počuča, tako da je preostao posao izlivanja.

Više o Spomen česmi pročitajte na: Spomen česma na Paliću

 

Srodne vesti:
Uništena spomen česma na Paliću
Uništena i druga fontana na PalićuKOMENTARI

 1. Bambi kaže:

  Vaznija vest bi bila: uhapšeni hohštopleri koji su uništili fontane i spomen-česme, a zarad prodaje u sekundarne sirovine.
  Verovatno zajedno sa slivnicima i šahtama…
  Tako bi rešili problem nestanka ovih stvari, a buduće opomenuli da će biti uhvaćeni i kamenovani u centru grada!

 2. BIA kaže:

  ti koji su krali (teski nikogovici) su prepusteni ulici i razbojnistvu,

  i oni ce se uvek truditi da bez posla i para, dodju na ovaj nacin do novca

  jos gori je taj koji je otkupio taj ukradeni-odlomljeni materijal, i izlio ga u nesto mnogo nize vrednosti i znacaja..takve bi trebalo jos vise kazniti nego samog lopova.

 3. su kaže:

  gde je fontana sa jezera?

 4. Nada kaže:

  Odlična ideja, jedva čekamo rezultate, samo napred! Nije lepo ukrasti nešto od grada, što je za dobrobit građane, a to važi ne samo za one koji nemaju prihvaćen i prijavljen odnosno legalan posao (da ne kažem: lopovi),nego i za one koji sede iznad nas u kravatama i košuljama i često igraju ulogu gospodara života i smrti. Nadam se da ste me shvatili…i nadam se da će naš novac ići za naše dobro.

 5. Ivica kaže:

  su:

  gde je fontana sa jezera?

  Odlično pitanje!!! Ja već skroz i zaboravio na nju…čak je nisam ni video uživo…kontam da je svega par meseci bila u funkciji….

 6. Palićanin kaže:

  Dobro je da ste zaboravili, uopšte se ne uklapa u pejzaž parka (“gič” kao što bi mađari rekli), a muzika…uffff

 7. adkersu kaže:

  E Palićanin, Hendlova “Muzila na vodi” (jer je to bilo u startu)ti je uffff. Šta je trebalo da bude: Ceca, čaše lomim, csipkés kombiné, aranyeső a jó anyádra, Mali Knindža, ko to kaže ko to laže i ostala velika dostignuća muzičke kulture?

 8. Za politicare,gradonacelnike i poslodavce!!! kaže:

  adkersu:

  E Palićanin, Hendlova „Muzila na vodi“ (jer je to bilo u startu)ti je uffff. Šta je trebalo da bude: Ceca, čaše lomim, csipkés kombiné, aranyeső a jó anyádra, Mali Knindža, ko to kaže ko to laže i ostala velika dostignuća muzičke kulture?

  Sta kazes?

 9. EagleX kaže:

  Nikada nije bio problem sama muzika vec nekreativnos i jadnost same fontane.
  Ja sam posetio nekoliko muzickih fontana u Evropi i kad sam video ovu fontanu na Palicu bila mi je i vise nego smesna. Cisto da znate i strancima koji posete Palic ta fontana je smesna.
  Sama lokacija je odlicna za tako nesto, ali tu bi trebala da bude jedna ogromna fontana  sa “stravicnim” ozvucenjem koja treba da pokrece emocije u sekundi(slicna onoj Barseloni), ali za takvu investiciju mi jos nismo spremni.

OSTAVITE KOMENTAR