Spor države i Čede Jovanovića zbog „Fidelinke”

Da li je imovina kompanije „Fidelinka” i njene fabrike testa, kao i mlina i silosa vraćena ponovo u ruke države, ili je njihov zakupac i dalje firma „Agrohab” Čedomira Jovanovića? O tome će, po svemu sudeći, narednih dana odlučivati sud. Stečajni upravnici kompanija „Fidelinka” i „Fidelinka – fabrika testa” smatraju da je situacija jasna: imovina fabrike koja je pet godina u stečaju sada u njihovim rukama, a ugovor o zakupu sa „Agrohabom” prestao je da važi 25. novembra, nakon što je prošao otkazni rok u kome je zakupac upozoren i pozvan da izmiri visoka dugovanja.

Beograd, 27. novembra 2015 - Llider Liberalno Demokratske Partije Cedomir Jovanovic govori na konferenciji za novinare "Aktuelna politicka situacija i plan aktivnosti Saveza" u Medija centru. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb
Ovom zahtevu, da se namire dospela potraživanja, priključio se i novi stečajni upravnik za fabriku „Fidelinka – silos i mlin”, ali otkazni rok je tu nešto drugačiji i ističe za silos krajem decembra, a za mlin u februaru naredne godine.
Pošto je isteklo prvih mesec dana otkaznog roka za „Agrohab”, stečajni upravnici Vladimir Žužić i Zoran Stojanović su 25. novembra sačinili zapisnik, koji je potpisao i rukovodilac fabrike, i preuzeli ključeve pogona. U isto vreme upozorili su „Agrohab“ da više ne može da koristi žig „Fidelinke”, koji se smatra jednom od najvrednijih zaostavština nekadašnje velike žitomlinske kuće.

 

POLITIKAKOMENTARI

  1. punisher kaže:

    hapsite ga vise

  2. Subotica najvece selo kaže:

    Covek koji je verovatno najvise razocarao svoje partijsko clastvo.

  3. Megille kaže:

    A gde je u ovoj prići Ružica Đinđić ?…

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: