„Sportska ulica“ i izložba Istorijskog arhiva

Današnja manifestacija u centru grada i izložba starih fotografija, trofeja i predmeta u Vestibilu Gradske kuće, održaće se u čast Sportskog društva Spartak, koje ove godine obeležava 70 godina svog postojanja. "Sportska ulica" u centru grada biće ispunjena sportistima 29 klubova koji se takmiče u okviru Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak" i koji će zainteresovanim građanima prezentovati svoju granu sporta.

Predstavnici 29 klubova sa svojim sportistima na štandovima oko Gradske kuće, družiće se sa građanima od 11 časova.

U 12,30 časova, u vestibilu Gradske kuće, Istorijski arhiv će otvoriti izložbu. Oni koji pamte “Foto novine” na ogradi restorana Borac na korzou – moći će da se podsete, a oni koji su mlađi imaće priliku da vide sačuvane fotografije koje su nekada isticane u izlogu, kao vid informisanja. Za ovu priliku, biće to izbor slika sa starih sportskih borilišta u Subotici, na kojima se vide neki slavni ali i neki zaboravljeni asovi našeg grada.

sd spartak

Biće ovo prilika da se pogledaju i neki predmeti, dokumenti i trofeji iz bogate riznice 70 generacija Spartakovaca. Izložba će biti otvorena i u Noći muzeja, u subotu 16. maja.

Od 13 časova u Velikoj većinici bila održana svečana sednica SD "Spartak" na kojoj će biti dodeljenja priznanja za sportiste koji su svojim sportskim uspesima u 70-godišnjoj istoriji zadužili ovo sportsko društvo.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR