Sprečen pokušaj krijumčarenje 4 vazdušne puške

Carinici, u saradnji sa graničnom policijom, sprečili su pokušaj krijumčarenja tri optička nišana i četiri vazdušne puške na graničnom prelazu Horgoš.

Vozilo marke “alfa romeo 156”, subotičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Subotice, našlo se u traci predviđenoj za putnike koji nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, što su vozač i suvozač potvrdili, saopštila je Uprava carina.

 

Carinik je pregledom vozila ispod suvozačevog sedišta pronašao tri optička nišana marke “rifle scope”, a potom i ostatak vešto sakrivene robe.

 

Ispod zadnjeg sedišta pronađena su četiri kundaka za vazdušne puške marke B3-3 kalibra 4.5mm bez serijskih brojeva, a ispod prednjeg levog blatobrana, pored motora, otkrivene su i četiri pripadajuće puščane cevi.

 

 

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dok su puške i nišani privremeno zadržani, navodi se u saopštenju Uprave carina.KOMENTARI

  1. vvv kaže:

    Covek je razradio biznis jos je i stavio oglas u Svastaru, evo ista ko na slikama.. http://www.svastara.rs/oglas/177999_vazdusna-puska
    Samo se nije informisao da po zakonu o oruziju i municiji koji je jos na snazi ova vrsta oruzija se registruje i nije dozvoljena slobodna prodaja bez nabavne dozvole!

  2. Anonimni kaže:

    PA NIJE FORA NEKA COVEK RADI BIZNIS 
     

OSTAVITE KOMENTAR