Sprečen šverc umetničkih dela

Na graničnom prelazu Horgoš-Reske, na mađarskoj strani, carinici su u jednom autobusu srpske registracije pronašli umetnička dela iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

ANTIKVITETI

Portparolka Regionalne direkcije Nacionalne kancelarije za poreze i carinu Eva Nemedi Varga izjavila je za agenciju MTI da su mađarski carinici na ulazu u Mađarsku u jednom autobusu registracije Republike Srbije naišli na dve putne torbe, u kojima su otkrili jednu ukrašenu urnu, jednu žensku statuu, jednu mušku bistu i jednu skulpturu – prenosi portal "Vojvodina danas".

 

Prema inicijalnom stručnom mišljenju, reč je o predmetima iz doba antičke Grčke i Rimskog carstva.

 

Vozač autobusa tokom prethodne istrage izjavio je da su dve torbe predate na prevoz, a vlasnik nije u autobusu. Vrednost ovih umetničkih dela prema prethodnoj proceni od strane graničnih službi je oko dva miliona forinti (oko 7.000 evra).

 

Postupak zbog pronevere na štetu budžeta pokrenut je protiv nepoznatog lica.KOMENTARI

  1. Scaly kaže:

    Na Makovoj sedmici postoje punktovi za skrivanje azilanata ,usluge se dobro naplačuju,u dogovoreno vreme sa Mađerske strane stiže kombi kuji dalj nosi azilante u EU. Za ovo carinski organi Mađarske i Srbije zbog silne saradnje neznaju?

OSTAVITE KOMENTAR